17.2 C
Chișinău

„Vremurile bune promise de PAS au devenit vremuri de regim, de dictatură”. Miting în faţa Curții de Apel, în susținerea reprezentantului partidului ”Șansă”, Andrei Galațchi | VIDEO

Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia judecătoriei Chișinău cu sediul la Ciocana, care a prelungit cu 20 de zile arestul reprezentantului partidului ”Șansă”, Andrei Galațchi. Activistul a fost arestat în martie pentru 30 de zile sub acuzația de finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani, iar măsura a fost prelungită în 4 aprilie. Galațchi neagă acuzațiile. Şedinţa de judecată a avut loc pe fondul unui miting în faţa Curții de Apel.

Camarazii lui Andrei Galațchi și susținătorii partidului „Șansă” au venit la Curtea de Apel a capitalei ca să-l susţină. Ei au cerut instanței să ia o decizie corectă și să-l elibereze pe activist.

Liderul partidului „Şansă”, Alexei Lungu, a declarat în faţa mulţimii că avocatul lui Andrei Galațchi a adus pașaportul clientului său la ședința de judecată. Politicianul a subliniat că Galaţchi nu se va ascunde de anchetă pentru că se consideră nevinovat.

Dar Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe de arest pentru 20 de zile, şi, în același timp, a respins cererea procurorului de majorare a termenului de detenție până la 30 de zile.

PAVEL VEREJANU, fost primar al municipiului Orhei: „Astăzi am participat la judecata lui Andrei Galațchi, unde este din altă parte incriminat pe nejust, fiindcă cu toții cunoaștem ca n-au fost găsite acte de ciornă sau bani care ar confirma acuzările procurorului. Totodată, țin să menționez că Procuratura își demonstrează încă odată abuzurile și slujenia grupării PAS, fiindcă altfel n-o poţi numi, fiindcă am văzut și spaima pe fețele judecătorilor, unde înțelegem cu toţii că sunt presați. Din păcate, noi vedem că un om poate fi încarcerat fără nicio dovadă și la ziua de astăzi Procuratura nu a dat nicio dovadă în plus pentru ce a fost arestat și încarcerat dl Andrei Galatchi”.

ALEXEI LUNGU, președintele Partidului ”Șansă”: „Am mizat pe corectitudinea și verticalitatea judecătorilor, am mizat pe faptul că nu le va fi frică de presiunea, șantajul la care sunt supuși de actuală guvernare. Cunosc foarte bine la ce presing guvernare și instituțiile de forță supun instanțele de judecată și cât de acaparată este și justiția, și statul în RM. Am venit să-l susţinem pe Andrei. Să-i arătăm că noi suntem alături de orice represat politic din RM. Sincer, nu am crezut niciodată că disidenții și represații politici vor reapărea în țara noastră, dar iată că vremurile bune promise de PAS au devenit vremuri de regim, de dictatură și de crime atât politice, cât și sociale și economice”.

De menționat că anterior, reprezentanți ai fracțiunii parlamentare PAS, ai administrației prezidențiale și ai organelor de drept au respins orice acuzație de imixtiune în justiție, dar și-au permis în mod repetat declarații insultătoare și amenințătoare la adresa acelor magistrați care au luat decizii care nu le-au plăcut.

Andrei Galațchi a fost candidat la funcția de primar al orașului Cricova pe listele partidului Șansă. El a fost reținut pe 7 martie, după o serie de percheziții în legătură cu dosarul de finanțare ilegală a partidelor politice și spălare de bani. Galațchi neagă acuzațiile.

***

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne! Semnați petiția adresată conducerii țării!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE