17.7 C
Chișinău

„Lumea plângea, striga, bătea în geamuri ca să iasă, foarte îngrozitor”. Detalii înfricoșătoare relatate de martorii accidentului de la Măgdăcești | VIDEO

Un accident grav a avut loc în această dimineață în raionul Criuleni, fiind implicate un microbuz și un camion. Imagini video de la fața locului au fost publicate pe rețelele de socializare. Potrivit poliției, un microbuz condus de un șofer de 63 de ani a fost lovit lateral de un camion, care a efectuat o manevră fără a se asigura. Impactul a fost destul de violent. Ca urmare a accidentului 16 persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Cu mai multe detalii revenim în jurnalul de seară.

Accidentul s-a produs în localitatea Măgdăcești, unde un microbuz cu ruta Drăsliceni-Chișinău care transporta pasageri s-a ciocnit cu un camion. După coliziune, microbuzul a ajuns într-un stâlp.

CONIC ION, director tehnic S.A „Drumuri-Criuleni”: „Accidentul s-a produs la orele 06.25. Echipele S.A „Drumuri-Criuleni” au intervenit prompt, au fost avariați 56 metri de parapet de siguranță, două indicatoare rutiere și avariat grav un stâlp de iluminat stradal”.

MARIA STOIAN, reporter Canal 5: „Impactul s-a produs chiar aici. La locul accidentului, după câteva ore, mai pot fi văzute bucăți rupte din autocar, multe cioburi de sticlă, iar această bucată de fier, pare să fie o ușă, dar e doar ceea ce a mai rămas din ea. Mai este și camionul avariat. De asemenea, a fost distrus o porțiune mare din balustrada de protecție de pe marginea drumului și un gard de la niște gospodari. Proprietarii spun că aceștia au tras o sperietură soră cu moartea, atunci când au auzit lovitura”.

„S-a auzit o bubuitură. -La ce oră? – Între 06:15 și când am ieșit afară, autocarul era deja intrat în ogradă, lumea plângea, striga, băteau la geamuri ca să iasă, foarte îngrozitor. Am intrat în casă, eu mai fricoasă, nu am stat să mă uit, foarte îngrozitor, oamenii însângerați, se auzeau strigăte, cereau ajutor. -Peste cât timp a venit poliția, cine a sunat? – Rapid, a sunat celălalt vecin”.

Oamenii care au trecut prin preajmă după producerea accidentului ne-au spus că impactul putea să aibă consecințe și mai grave.

„Dacă era un pic mai târziu, exact atunci când se duc copii la școală câte 5, câte 6 avea să fie încă mai grav. Eu am trecut pur și simplu întâmplător. -Cu cât timp în urmă? – Eu am fost pe la 07.30. Eu la jumate la 8 când am trecut , erau știu că în salvare, la omul cela care i-a fost stricat gardul, el a ajutat să scoată vreo 14 oameni din autocar și el mi-a spus că el înainte de asta vreo două minute a trecut pe lângă gard pe acolo și a intrat în casă. -Și după asta a auzit lovitura? -Da, uitați-vă ce avea să fie, tragedie marea avea să fie”.

În urma impactului 16 persoane, printre care 2 minori, au fost transportate la spital cu diverse traumatisme. Pentru a afla mai multe detalii am sunat la poliție și la purtătorul cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Dorina Aresenii.

DORINA ARSENII, purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă: „În departamentul de primire urgențe de la Institutul de Medicină Urgentă au fost aduși 14 pacienți cu ambulanța și un pacient a venit ulterior de sine stătător. Un pacient se află în stare gravă și alți 6 sunt în stare de gravitate medie, dar la fel au necesitat spitalizare, ceilalți 8 pacienți după consultații și investigații au plecat cu recomandări la tratament ambulator”.

Comunicatori au promis să revină pe parcursul zilei cu informații noi. În schimb am vorbit cu Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu ne-a spus că viața celor doi minori se află în afara oricărui pericol iar cel de-al treilea minor nu a avut nevoie de internare.

MAXIM CAZACU, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului: „Doi dintre pacienți au necesitat internare. Unul dintre pacienți având traumatism cranio-cerebral, altul având mai multe leziuni. ambii au fost internați în departametul de chirurgie în stare de gravitate mediu la moment. Unul dintre pacineți nu a avut nevoie de internare, a fost consultat și externat la domiciliu”.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne!

Semnați petiția adresată conducerii țării, accesând ACEST LINK!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE