17.2 C
Chișinău

„Toate acțiunile PAS sunt din cauza fricii”. PSDE acuză partidul de guvernare de atacuri și presiuni politice | VIDEO

Partidul Social Democrat European este supus unor atacuri din partea partidului de guvernare cu scopul de a slăbi formațiunea politică. Declarația aparține președintelui PSDE, care susține că în așa mod, PAS pune în pericol viitorul european al R. Moldova. În acest context, Ion Sula a anunțat că va informa partenerii de dezvoltare despre practicile „antidemocratice” ale PAS.

În cadrul unei conferințe de presă, președinte PSDE alături de mai mulți membri ai formațiunii a declarat că folosind resursa administrativă, bani din bugetul de stat, inclusiv din fondurile europene, prin proiectele de dezvoltare a localităților, inclusiv proiectul ”Satul European”, PAS exercită presiuni asupra primarilor și aleșilor PSDE, ca să migreze la partidul de guvernare, condiționând acordarea banilor europeni pentru dezvoltarea localităților.

ION SULA, președintele PSDE: „Ultimul caz de acest fel l-am avut săptămâna trecută la Hîncești, unde o parte din aleșii locali social-democrați, în mod mișelesc au fost convinși de membrii PAS prin punerea și propunerea de oferte ca să adere la această formațiune. Ei ne vorbesc despre valori europene, dar aplică practici ilegale și antidemocratice. Toate acțiunile PAS sunt din cauza fricii. Ați condamnat traseismul politic sau deja îl promovați?”

În acest context, președintele PSDE susține că formațiunea pe care o conduce lansează Campania amplă de informare a partenerilor săi politici despre presiunile la care este supus PSDE de către PAS și care sunt orientate împotriva democrației și valorilor europene, împotriva social-democraților din Republica Moldova, a adăugat Sula.

ION SULA, președintele PSDE: „Vom informa colegii noștri din România, liderii familiilor europene. Vom informa corpul diplomatic și organizațiile internaționale acreditate în Republica Moldova despre aceste atacuri grave și antidemocratice ale guvernării PAS, care pun de fapt în pericol parcursul european de dezvoltare a țării. Atacând partidele proeuropene, PAS pune în pericol viitorul european al R. Moldova”.

Am solicitat un comentariu de la partidul de guvernare la aceste acuzații. Purtătorul de cuvânt al fracțiunii PAS, Adriana Vlas, a calificat cele menționate drept aberații. Disputele între PSDE și PAS au început după ce săptămâna trecută, mai mulți membri ai Organizației Teritoriale Hâncești au părăsit formațiunea și s-au alăturat Partidului Acțiune și Solidaritate. Asta chiar dacă anterior, PAS a criticat traseismul politic și a votat alături de alte formațiuni o declarație prin care condamnă faptele de traseism și corupere politică în Parlament. Anul trecut însă, înainte de alegerile locale, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a reclamat presiuni din partea PAS, care le-ar fi influențat aleșii locali să treacă de partea sa. Cu referire la emigrarea primarilor de la PSDE, care este fostul Partid Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, deputatul PAS, Radu Marian, spunea că nu contează de unde vin aceștia, important e că au valori cumune cu formațiunea puterii. Menționăm că în urmă cu doi ani, Partidul Democrat din Moldova și Partidul Social Democrat din România au început un parteneriat strategic. În 25 august, a fost inaugurat sediul PSD în cadrul sediului PDM, condus de Iurie Ciocan. Ulterior, formațiunea și-a schimbat denumirea în PSDE, iar președinte a fost ales Ion Sula.

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne!

Semnați petiția adresată conducerii țării, accesând ACEST LINK!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE