17.7 C
Chișinău

„Fac propagandă politică în afara campaniei electorale”. Vasile Bolea a depus o sesizare la CEC privind acțiunile PAS | VIDEO

Deputatul neafiliat, membrul partidului Renaștere, Vasile Bolea, a sesizat Comisia Electorală Centrală despre acțiunile partidului de guvernământ „Acțiune și Solidaritate”, ai cărui reprezentanți au desfășurat în weekend, potrivit lui, „o acţiune politică pentru promovarea referendumului privind integrarea europeană, care nu a fost încă anunţat oficial.” Bolea crede că PAS astfel a încălcat legea. Reprezentantul CEC, Pavel Postica, a declarat pentru Canal 5 că sesizarea parlamentarului va fi examinată conform procedurii.

Potrivit lui Vasile Bolea, în 6 și 7 aprilie, reprezentanții partidului de guvernământ au distribuit un ziar cu un tiraj de circa 350 de mii de exemplare și au făcut campanie în rândul populației pe tema referendumului, care încă nu a fost anunțat oficial. Astfel, crede Bolea, ei au încălcat legislația, întrucât Codul Electoral nu permite agitaţia politică în afara perioadei electorale.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat: „Nu prima dată partidul de guvernământ acționează în așa mod cu încălcarea legislației în vigoare. Vreau să vă amintesc că și în anul trecut, atunci când eram în preajma alegerilor locale generale, partidul de guvernământ de asemenea, cu încălcarea legislației a acționat făcând promovare politica unui candidat al său la alegerile locale pentru funcția de primar general al Capitalei”.

VASILE BOLEA, deputat neafiliat: „Se ocupă cu promovarea politică în afara campaniei electorale și am cerut ca ei să fie sancționați, să primească un avertisment, iar tot materialul agitațional pe care ei l-au tipărit să fie extras din uz și să nu ajungă în mâinile oamenilor, deoarece ei acest lucru îl fac în afara campaniei electorale”.

Ne-am adresat la Comisia Electorală Centrală cu privire la declarațiile lui Vasile Bolea. Vicepreședintele Pavel Postică a spus că ştie despre sesizarea deputatului și că aceasta va fi examinată în timpul apropiat.

PAVEL POSTICA, vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale: „Cu siguranță CEC va examina orice sesizări sau documente prezentate în adresa acesteia, în termenul stabilit de lege. La această etapă, nu pot să vă zic nici în ce termen vor fi examinate aceste documente”.

Am contactat și serviciul de presă al partidului de guvernământ pentru comentarii la declarațiile și revendicările lui Vasile Bolea. Purtătorul de cuvânt al PAS, Adriana Vlas, ne-a scris într-un mesaj, cităm: „Partidul Acțiune și Solidaritate mereu a promovat integrarea europeană a Republicii Moldova. Îl îndemnăm și pe dl Bolea să susțină acest efort. Să fim uniți pentru Moldova Europeană.”

Amintim că reprezentanții PAS au început deplasările în regiuni şi îndeamnă cetățenii să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană. În weekend, președintele Maia Sandu, şeful Parlamentului Igor Grosu, premierul Dorin Recean, ministrul Andrei Spînu și mai mulți deputați au vizitat mai multe raioane din țară pentru a discuta cu populaţia despre plebiscit. La întâlnirile cu oamenii ei au împărțit materiale de agitaţie. Fiecare reprezentant al partidului de guvernământ a relatat despre asta pe rețele de socializare. În plus, în Capitală au fost deja instalate corturi, unde la fel sunt distribuie materiale de agitaţie, după cum a declarat anterior primarul de Chișinău, Ion Ceban.

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne!

Semnați petiția adresată conducerii țării, accesând ACEST LINK!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE