17.7 C
Chișinău

„Cine mai crede că lucrurile vor funcționa transparent și civilizat?” Valeriu Ostalep au criticat dur procesul de organizare a licitației la Aeroportul Internațional Chișinău | VIDEO

Prin procesul de organizare a licitației la Aeroportul Internațional Chișinău, guvernarea a compromis șansele la dezvoltare a companiei de stat. Părerea a fost expusă de analistul politic, Valeriu Ostalep la o emisiune în studioul postului de televiziune N4. El a mai subliniat că fraudarea concursului de dare în arendă a spațiilor comerciale a erodat încrederea societății în bunele intenții ale conducerii țării.

Valeriu Ostalep consideră că prin licitația de închiriere a spațiilor comerciale, compania Lagardere a arătat că nu este onestă cu cetățenii moldoveni.

VALERIU OSTALEP, analist politic: „Cine mai crede că, în aeroport, peste un an sau peste doi, după ce se va schimba guvernarea, lucrurile vor funcționa transparent, civilizat? Compania asta, am vrut eu să spun că îi doresc succes, dar nu-i mai doresc niciun succes! N-au ce să caute ei în astfel de condiții, dacă sunt din Franța, din Uniunea Europeană. Se poate să faci acolo astfel de mișmașuri? Nu, clar că nu. Da tu de ce participi aici? Ai venit la aborigeni și participi și-ți permiți, chiar și așa, pe geam; ușa e închisă – atunci pe acoperiș! Voi de ce faceți chestia asta? Asta nu-i tare civilizat”.

În opinia lui Ostalep, concursul de la aeroport nu mai poate avea o finalitate, după, adaugă politologul, mai multe scandaluri de trucare și de înțelegeri secrete dintre autorități și singurul participant.

VALERIU OSTALEP, analist politic: „Așa concursuri trebuie anulate. Trebuie ca cineva să poarte răspundere pentru asta și de organizat altele. Totuși, cum pot ei să facă asta, dacă ei pentru asta se află la guvernare, pentru astfel de scheme. Asta este esența lor și, apropo, ei nu au de gând să plece de la guvernare cu una, cu două”.

Am solicitat un comentariu de la serviciul de presă al Guvernului referitor la acuzațiile aduse de Valeriu Ostapel în procesul de organizare a licitației de la Aeroport, însă deocamdată nu am primit un răspuns. Executivul nu s-a expus prin niciun mesaj public la fel ca și compnaia Lagarder, care nu a reacționat deocamdată. Valeriu Ostalep a criticat și faptul că Procuratura Anticorupție, dar și Centrul Național Anticorupție nu au avut o reacție față de licitația de la aeroport, care, spune el, a fost fraudată. Am expediat o solicitare către Procuratura Anticorupție pentru a ne oferi un comentariu la cele menționate de analistul politic. Instituția a declarat că își rezervă dreptul să nu comenteze. Am apelat și la Centrul Național Anticorupție. Potrivit Serviciului de presă, CNA ”examinează informația publică referitoare la licitația de la Aeroport.” De asemenea, a fost recepționată o sesizare pe același subiect, care urmează să fie examinată în contextul investigațiilor deja demarate de CNA. Anterior, mai mulți politicieni au criticat modul de desfășurare a licitației, iar Vlad Bilețchi, liderul UnireaODIP, a spus că „Opinia publică și nici investitorii străini nu acordă încredere procesului de licitație desfășurat de guvernare la Aeroport din cauza lipsei de transparență, a onoarei și a corectitudinii asociate acestor proceduri”.

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne!

Semnați petiția adresată conducerii țării, accesând ACEST LINK!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE