12.2 C
Chișinău

„10 echipe de pompieri au luptat cu focul”. Noi detalii despre incendiul izbucnit la Liceul „Liviu Deleanu” din Capitală | VIDEO

Panică într-un liceu din Capitală, din cauza unui incendiu izbucnit în subsolul clădirii. IGSU anunță că 10 echipe de intervenție cu un efectiv de 60 de angajați au intervenit pentru a potoli arderea. Victime nu au fost raportate, dar 1900 de copii au întrerupt lecțiile.

După amiaza zilei de vineri a izbucnit un incendiu la Liceul „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani. Pe rețelele sociale au apărut filmulețe în care se vede cum elevii au părăsit clădirea și stau în preajma acesteia speriați.

Conform IGSU, focul a cuprins demisolul instituției de învățământ, iar 10 echipaje de pompieri au fost antrenate în lichidarea arderii.

LILIANA PUȘCAȘU, purtătorul de cuvânt a IGSU: „Apelul la serviciul 112 a fost recepționat la 12.37 de minute. Potrivit primelor detalii la liceul respectiv a izbucnit un incendiu. La fața locului au fost îndreptate conform numărului sporit de intervenție 10 echipaje a salvatorilor și pompierilor cu un efectiv de 60 de angajați ai Inspectoratului General Pentru Situații de Urgență. Ajunși la destinație aceștia au stabilit că arderea a izbucnit în subsolul clădirii. Respectiv toți copii au fost evacuați din interiorul instituției”.

„Nu știm ce s-a întâmplat. Noi am evacuat copii și asta este tot. Stăm afară fără să știm detalii. În zona în care am eu cabinet era totul ok. Noi ne-am evacuat în siguranță rapid, doar la etajul întâi când am ajuns deja era fum”.

„Am văzut că doar împrejurul școli s-a format incendiu.
– Nimeni nu a rămas în interior, toți au ieșit afară?
– Eu cred că acolo era un băiețel de la etajul trei și am văzut cum pompierii s-au urcat acolo, poate era un băiețel”.

„Nu știam exact ce se întâmplă. Profesorii au spus să ieșim toți din cabinet. Respectiv, profesorii au ieșit ultimii pentru a se asigura că toată lumea a ieșit. Am văzut fum, apoi au venit echipaje de pompieri, poliție, ambulanță respectiv”.

La fața locului a fost prezent și Andrei Pavaloi, șeful Direcției municipale Educație. Funcționarul spune că încă nu se știe cum va funcționa mai departe instituția respectivă.

ANDREI PAVALOI, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal din Capitală: „- Instituția va activa în continuare?
– Urmează să vedem ce spun pompierii. Nu știu ce să vă zic, da sau nu. În momentul în care pompierii localizează incendiul verifică toată starea de la subsolul instituției vor veni probabil cu niște recomandări către noi”.

Pavaloi ne-a mai spus că directorul liceului a avut de suferit și îi sunt acordate îngrijiri medicale. Acesta din urmă a refuzat să discute cu noi.

Cauza, circumstanțele și pagube materiale urmează a fi stabilite.

***

Toți cei care sunt împotriva închiderii Canal 5, împotriva cenzurii și încălcării libertății de exprimare, susțineți-ne!

Semnați petiția adresată conducerii țării, accesând ACEST LINK!

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE