21.6 C
Chișinău

Circa 200 de blocuri locative din sectoarele capitalei au rămas fără căldură și apă din cauza unei avarii. Ce spun cetățenii și reprezentanții Termoelectrica despre situația creată | VIDEO

Circa 200 de blocuri locative din sectoarele Centru, Ciocana și Botanica au rămas fără căldură din cauza unei avarii la o conductă termică. Incidentul s-a produs în această dimineață. Pentru lichidarea defecțiunii au fost antrenate echipele mobile și unitățile de tehnică specială. Către ora 14:30, aproape toți consumatorii afectați au fost conectați la agentul termic, cu excepția a 15 blocuri din strada Maria Drăgan, unde încă era de lucru pentru înlăturarea unei scurgeri nesemnificative, scrie Termoelectrica. O echipă Canal 5 a mers la locatarii din sectorul Ciocana pentru a afla cum se descurcă fără căldură și apă caldă.

Unii dintre locatarii din blocurile rămase fără căldură și apă caldă spun că situația nu este deloc plăcută și încearcă să se încălzească așa cum pot.

„Astăzi a fost problemă, numai ce am venit și nu era nici apă caldă și nici căldură.
– Cum vă descurcați?
– E foarte greu, e frig, eu locuiesc la primul etaj și e cam rece și la subsol”.

„- Cum vă încălziți?
– În apartament încă nu este atât de frig.
– Ce o să aceți dacă nu va fi conectată căldura, cum o să vă descurcați la noapte?
– O să dormim, o să ne învelim cu plapume mai groase, ce să facem altceva”.

„- Când ați observat că nu aveți căldură?
– Dimineață.
– La ce oră?
– Undeva pe la ora 08.00.
– Și de atunci cum vă încălziți?
– Da cum ne încălzim, așa pur și simplu, am aprins un pic aragazul și dăm căldură cu aragazul.
– Nepoței avem. S-au dus la buneii ceilalți, acolo au sobă”.

Reprezentanți Termoelectrica au anunțat că a fost oprită căldura pentru consumatorii de pe străzile Budăi și Vadul lui Vodă, Maria Drăgan, Ciocana, Decebal, Dimineții, Sarmizegetusa, Trandafirilor, Traian, Teilor, Independenții și Grenoble și alte străzi din sectorul Centru. Am telefonat comunicatorii instituţiei pentru mai multe detalii cu privire la incident, dar nimeni nu ne-a răspuns la apeluri.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE