1.2 C
Chișinău

Acorduri de cooperare cu regiunile rusești, programe pentru cetățeni și întrevedere cu președintele rus, Vladimir Putin: Bașcanul Evghenia Guțul a participat la Festivalul Mondial al Tineretului din Soci | VIDEO

Bașcanul autonomiei găgăuze Evghenia Guțul a participat la Festivalul Mondial al Tineretului din orașul rusesc Soci. În cadrul evenimentului, ea a avut o serie de întâlniri bilaterale, la care au fost semnate acorduri de cooperare. 

Pe Canalul său Telegram, ea a menționat că, a convenit cu guvernatorul regiunii Pskov cu privire la implementarea programelor pentru studenți, medici, antreprenori și personalități culturale, precum și cu privire la interacțiunea profesorilor care lucrează cu copiii cu nevoi speciale.

Potrivit lui Guțul, va fi dezvoltată și cooperarea economică între Autonomia Găgăuză și regiunile rusești.

La Soci, bașcanul s-a întâlnit și cu președintele rus Vladimir Putin. De asemenea, la forum au participat reprezentanţi ai Partidului Socialiștilor și ai Partidului Renaştere.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a reunit aproximativ 20 de mii de tineri lideri care activează în domeniile educației, științei, cooperării internaționale, culturii, voluntariat și caritate, sport, afaceri, mass-media și altele.

Comentând vizita Evgheniei Guțul și a reprezentanților opoziției moldovenești în Rusia, purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, a spus că, mesajele de dezbinare și plecăciuni regulate la kremlin nu servește intereselor cetățenilor Republicii Moldova. Vodă a subliniat că misiunea Guvernului Republicii Moldova este de a asigura „pacea, stabilitatea și prosperitatea tuturor cetățenilor Republicii Moldova pe calea noastră de integrare europeană”. 

Șefa Procuraturii Anticorupție a fost întrebată dacă fotografia Evgheniei Guțul cu Vladimir Putin cade sub incidența legislației penale sau a legii privind separatismul. Veronica Dragalin a menționat că nu poate răspunde la întrebare „fără a analiza toate circumstanțele”, dar a adăugat că „dacă așa sesizare va ajunge la Procuratura Generală va fi examinată într-un mod obiectiv”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE