21.6 C
Chișinău

Curtea de Apel Chișinău a respins cererea lui Viorel Morari, depusă împotriva lui Alexandr Stoianoglo. Despre ce este vorba | VIDEO

Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins cererea fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, depusă împotriva fostului procuror general Alexandr Stoianoglo. Este vorba despre acțiunea de apărare a onoarei, demnității și reputației profesionale. 

VIOREL MORARI, fostul șef al Procuraturii Anticorupție: „Ea va fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție. Ulterior dacă va fi respinsă de Curtea Supremă de Justiție, va fi adresată o cerere către Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Și hotărârile sunt pur și simplu nemotivate”.

La rândul său, avocatul lui Alexandr Stoianoglo ne-a declarat că nu știe despre ce dosar este vorba și nu va veni cu o reacție.

Potrivit portalului anticoruptie.md, Viorel Morari l-a chemat în judecată pe Stoianoglo în urma declarațiilor făcute de acesta în cadrul unei emisiuni televizate, iar suma cerută de reclamant în calitate de prejudiciu moral este de 570.000 de lei.

Într-un alt dosar Morari-Stoianoglo, și anume cel privind inviolabilitatea vieții personale, nu a avut loc nicio ședință în acest an. Din totalul celor patru ședințe, trei au fost întrerupte, iar una nu a avut loc din cauza că doi membri ai completului au fost delegați să participle la un seminar.

Judecătoria Chişinău a început examinarea dosarului pe 8 iulie 2022, iar lui Alexandr Stoianoglo i se incriminează divulgarea datelor urmăririi penale şi articolul privind inviolabilitatea vieții personale, după ce a făcut publice discuțiile dintre Morari și fostul ambasador al UE la Chișinău, Peter Michalko. Atunci, Viorel Morari a comentat că învinuirile aduse lui Stoianoglo sunt întemeiate, deşi nu se simte bine în postura de parte vătămată. Alexandr Stoianoglo a declarat că pledează nevinovat şi că ar fi vorba de un dosar politic.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE