22.2 C
Chișinău

Parlamentul a decis: Automobile cu volan pe dreapta, libere să circule pe drumurile Moldovei și pe timp de noapte | VIDEO

Automobilele cu volanul pe dreapta vor circula în Moldova și noaptea. Parlamentul a adoptat astăzi, un amendament în acest sens, în cooperare cu Ministerul de Interne. Anunțul a fost făcut de deputatul PAS Radu Marian.

Potrivit lui, astfel ţara noastră preia practica altor țări europene, precum Germania, Cehia, Croația sau Spania, care permit circulația unor astfel de autovehicule doar cu adaptarea asimetrică a farurilor sau folosirea unor abțibilduri speciale care se aplică direct pe corpurile de iluminat.

”Prin stabilirea cadrului normativ național în corespundere cu cadrul de reglementare european, autoritățile vor asigura dreptul cetățenilor noștri din Marea Britanie și Irlanda de a circula liber și de a veni mai des acasă la cei dragi”, menţionează deputatul PAS.

Radu Marian a mai adăugat că Ministerul de Interne are la dispoziție o lună pentru adoptarea regulamentului și cerințelor tehnice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE