22.2 C
Chișinău

„Femeie este o cetățeancă a României, venită la Chișinău în vizită”. Ce se cunoaște despre al 5-lea pacient diagnosticat cu rujeolă | VIDEO

Un nou caz de rujeolă de import a fost înregistrat în țara noastră, la o persoană originară din România, confirmat prin investigații efectuate în Laboratorul virusologic al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. 

Potrivit ANSP, boala a fost înregistrată la o femeie, în vârstă de 42 ani, care se află într-o vizită în municipiul Chișinău.

Persoana s-a adresat după asistență medicală și a fost internată într-o instituție specializată din municipiul Chișinău, unde primește tratament corespunzător. În rezultatul anchetei epidemiologice, au fost stabiliți contacții, care se află sub supraveghere medicală.

Până la moment, printre aceștia, persoane cu suspecție la rujeolă n-au fost depistate. De la începutul anului curent, acesta este al cincilea caz confirmat de rujeolă. Menționăm că trei sunt cazuri de import, inclusiv unul la o persoană de origine străină.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE