28.3 C
Chișinău

Cetățenii vor putea aplica în scris pentru o audiență cu funcționarii din instituțiile publice | VIDEO

Audiențele în instituțiile publice s-ar putea desfășura după ce vor fi solicitate în scris, vor fi acceptate, la fel în scris, iar rezultatele lor se vor consemna în procese verbale. Un proiect în acest sens, supus consultărilor publice, ar urma să fie aprobat de Guvern. Potrivit autorilor, documentul are scopul de a îmbunătăți activitatea autorităților publice și de a stimula cooperarea între autoritățile și instituțiile statului. 

Conform proiectului de hotărâre, persoanele care vor depune solicitarea privind audiența la funcționari guvernamentali vor trebui să indice numele și prenumele, adresa, denumirea autorității, să comunice într-o cerere motivul discuțiilor și să o semneze fizic sau electronic. Documentul va fi transmis conducătorului autorității la care se depune sau persoanei responsabile. Acesta va răspunde printr-o rezoluție scrisă dacă acceptă sau nu audiența, în funcție de competența instituției.

Rezultatele desfășurării audienței se vor consemna într-un proces verbal, care se aduce la cunoștința solicitantului. Documentul va include data, ora, locul desfășurării discuțiilor, date despre participanți, subiectele abordate și rezultatul dialogului, conform unui model prestabilit.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE