22.2 C
Chișinău

Amenințările publice, inclusiv pe rețelele de socializare, împotriva conducerii țării ar putea fi incluse în lista amenințărilor la adresa securității statului | VIDEO

Amenințările publice, inclusiv pe internet și pe rețelele de socializare, împotriva conducerii țării, ar putea fi incluse în lista amenințărilor la adresa securității statului. Se întâmplă după ce deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp a înregistrat în Parlament, pe 26 februarie, un proiect de modificare a Legii securității statului.

Potrivit documentului, amenințările publice și hibride, inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare, precum și acțiunile care amenință viața, integritatea fizică, libertatea de acțiune, sănătatea și siguranța persoanelor aflate sub protecția statului, pot fi incluse în lista acțiunilor care reprezintă o amenințare specială pentru securitatea statului.

De securitatea statului în Republica Moldova pot beneficia președintele țării, președintele
Parlamentului și prim-ministrul, precum și membrii familiei acestora.

În plus, șeful statului poate oferi protecție de stat altor persoane.

Securitatea din partea statului este asigurată, de asemenea, oficialilor de rang înalt din țări străine pe durata șederii lor în Moldova, se mai arată în nota explicativă a proiectului de lege.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE