3.2 C
Chișinău

Un medic din capitală, găsit vinovat de neglijență care a dus la decesul unei paciente: A internat-o într-un salon cu bolnavi de COVID | VIDEO

Un medic de la spitalul de psihiatrie din Chișinău a fost găsit vinovat de neglijență care a dus la decesul unei paciente și condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată pentru un termen de probă de doi ani. Decizia aprobată în 15 februarie de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost publicată astăzi, pe site-ul instanțelor. 

Potrivit materialelor dosarului, în seara zilei de 15 martie 2021, la indicaţia medicului de gardă, pacienta în vârstă de 64 de ani a fost transferată în secția pentru bolnavi de coronavirus. Dimineața s-a aflat că acest lucru a fost făcut din greșeală. Femeia a fost transferată într-un salon separat, diagnosticată pozitiv la Covid în 19 martie și trei zile mai târziu a decedat.

Potrivit anchetei, medicul a confundat două paciente cu același nume. Inculpatul nu și-a recunoscut vina, invocând, printre altele, că nu este posibil de aflat cu exactitate perioada când s-a infectat victima.

Prin decizia magistraţilor, persoana condamnată trebuie să plătească familiei decedatei 30 de mii de euro pentru prejudiciu moral, precum și aproape 18 mii de lei pentru expertize judiciare. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE