17.7 C
Chișinău

Recepție la vinărie, concert, business-class și șoferi vorbitori de engleză. Ministerul Agriculturii anunță o nouă licitație de 2mln de lei pentru organizarea Conferinței FAO la Chișinău | VIDEO

Recepție la vinărie, concert, business-class și șoferi vorbitori de engleză. Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă licitație de peste două milioane de lei pentru organizarea Conferinței Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, programată la Chişinău pentru luna mai. Ținând cont de tenderul anterior pentru închirierea sălii și a serviciilor de catering, pentru aproape 300 de participanți, în total, evenimentul ar putea costa bugetul de stat circa 5 milioane de lei. Ministerul Agriculturii dă asigurări că această reuniune internațională prestigioasă este o oportunitate unică pentru țara noastră. Iar faptul că Moldova a fost aleasă drept gazdă, subliniază recunoașterea eforturilor țării noastre depuse în sectorul agricol.

Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă licitație de peste 2 milioane de lei pentru organizarea Conferinței Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură FAO. Dacă anterior era vorba despre catering și închirierea sălii pentru eveniment, noua achiziție se va referi la servicii de transport, program artistic și recepție la o vinărie.

Oaspeții conferinței internaționale se vor deplasa cu mașini business-class, precum și cu microbuze moderne. Vehiculele pentru delegați trebuie să fie produse nu mai devreme de 2018, să fie fără mirosuri străine și să dispună de aer condiționat. În plus, șoferii trebuie să vorbească limba engleză la nivel avansat şi independent.

Programul artistic preconizat în ziua inaugurării evenimentului ar urma să aibă loc la Palatul Republicii şi să includă prestația unui ansamblu de dansuri populare și un prezentator care vorbește engleza. De asemenea, sunt prevăzute fonduri pentru asigurarea concertului cu echipament pentru sunet și lumini.

Programul cultural al evenimentului mai include o vizită a soțiilor și soților participanților conferinței la Muzeul Național de Artă și la Teatrul de Operă și Baletю

Recepția la vinărie va fi pentru 300 de persoane și va include și un tur al întreprinderii. Aceasta se va afla în raza de 30 de kilometri de Chișinău, iar participanții vor lua acolo cina de tip fourchette, cu gustări reci, bucate de bază și desert.

Suma estimată de 2 milioane de lei include regia, serviciile foto și video, mai multe tipuri de echipamente pentru birouri, brandingul, identitatea vizuală, crearea zonelor pentru presă și serviciile de hostess.

Anterior, Ministerul Agriculturii a anunţat o altă procedură de achiziție, de 2,75 de milioane de lei, ce ține de catering și închirierea sălilor în care se va desfășura conferința Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, în perioada 13-17 mai. Astfel, acest eveniment va costa bugetul în total aproape 5 milioane de lei.

Licitațiile de milioane pentru organizarea evenimentului la Chișinău au loc pe fundalul protestelor fermierilor nemulțumiți de sprijinul autorităților insuficient, după părerea agricultorilor, care blochează din nou vama Leușeni și mai multe trasee naționale. Între timp, instituţia de resort spune că organizarea conferinței internaționale în țara noastră este o onoare pentru Republica Moldova.

„Faptul că Republica Moldova a fost nominalizată ca gazdă pentru acest eveniment prestigios nu numai că subliniază recunoașterea eforturilor țării în domeniul agricol, dar și încrederea comunității internaționale în potențialul nostru de a contribui la discuțiile și soluțiile globale privind securitatea alimentară și agricultura sustenabilă”, se spune în notă informativă expediată anterior redacției noastre.

Faptul că Republica Moldova a fost nominalizată ca gazdă pentru acest eveniment prestigios nu numai că subliniază recunoașterea eforturilor țării în domeniul agricol, dar și încrederea comunității internaționale în potențialul nostru de a contribui la discuțiile și soluțiile globale privind securitatea alimentară și agricultura sustenabilă.

De menţionat că cea de-a 34-a sesiune a conferinței regionale a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură va avea loc la Chișinău în perioada 13-17 mai. La ea vor lua parte aproximativ 300 de delegați. Reprezentantul regional adjunct FAO, Nabil Gangi, a estimat anterior că organizarea unui asemenea eveniment va spori vizibilitatea internațională a Republicii Moldova, luând în calcul oportunitatea de a atrage noi proiecte de asistență externă pentru sectorul agroalimentar al ţării.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE