17.7 C
Chișinău

„Exista riscul să se eschiveze de la urmărirea penală”. Ce spun procurorul și avocatul primarului în cazul accidentului mortal la Boldurești | VIDEO

30 de zile de arest preventiv a primit primarul, suspectat de tamponarea mortală a băiatului de la Boldurești. Fostul comisar de Poliție din Nisporeni, Nicanor Ciochină, nu s-a prezentat în fața instanței, motivând că se simte rău. La ședință a venit avocatul bănuitului, Dumitru Buliga.

Primarul din Boldurești a fost plasat în arest preventiv de 30 de zile în penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată astăzi, 23 februarie, în cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Ședința a fost închisă, fără prezența suspectului, care a invocat starea precară de sănătate.

Primarul a fost reprezentat de avocatul său, Dumitru Buliga, care a fost rezervat în declarații, menționând că, nu are permisiunea clientului său să ofere detalii despre tragedie și nu crede că Nicanor Ciochină este vinovat. Totodată, avocatul spune că pentru moment nu există probe care i-ar demonstra vinovăția clientului său și că va cere tragerea la răspundere penală a persoanelor care au publicat detalii de la etapa urmăririi penale.

DUMITRU BULIGA, avocat: „La moment nu am văzut absolut niciun mijloc de probă ca să dovedească faptul existenței bănuielii rezonabile, că ar fi comis sau ar fi fost implicat în producerea acestui accident. Cei care publică imagini video, eu nu știu care este originea acestor pretinse mijloace de probă și cum ele au fost administrate, și dacă nu au fost distorsionate acele imagini. Dar dacă, asemenea informații sunt divulgate din dosarul penal, se relevă că cineva comite o infracțiune, deoarece divulgă date ale urmăririi penale”.

Pe de alta parte, procurorii susțin ca sunt suficiente probe care demonstrează vinovăția suspectului și este necesar ca acesta să fie plasat în arest, deoarece persistă pericolul să se eschiveze de la urmărirea penală.

DUMITRU BARBAROȘ, procuror: „Vom putea demonstra dacă o să fie făcute măsurile corespunzătoare și o să fie identificate careva persoane, fiindcă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate în cazul dat nu este nevoie ca să fie identificate anume gradul de alcoolemie. E suficient persoana să confirme că a servit până ce s-a urcat la volan”.

Amintim că accidentul în care a fost ucis un copil de 14 ani a avut loc în data de 19 februarie, în satul Boldurești, raionul Nisporeni. IGP preciza atunci că șoferul automobilului implicat în tragedie a fugit de la fața locului, lucru confirmat și de ministrul de la Interne, Adrian Efros.

Două zile mai târziu, pe 21 februarie, oamenii legii au anunțat despre reținerea în calitate de suspect a edilului de Boldurești Nicanor Ciochină ce s-ar fi aflat la volanul mașinii de serviciu. Potrivit poliției, până la reținere, bănuitul a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe un automobil de marcă identică celui implicate în coliziune. Iar în seara zilei de 20 februarie a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele tamponării.

Tot pe 21 februarie, IGP a anunțat că a reținut un medic stomatolog, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe primarul din Boldurești să evite tragerea la răspundere. Acesta ar fi găsit o mașină identică cu cea implicată în accident, care era de serviciu, și ar fi participat la montarea plăcuței de înmatriculare pe noua mașină. Medicul stomatolog urmează să fie reținut pentru 72 de ore.

Ciochină ar fi fost ajutat să ascundă urmele accidentului de fratele său, care este șeful adjunct al Procuraturii Nisporeni. CSP anunță că s-a autosesizat și a dat asigurări că sunt întreprinse toate acțiunile pentru stabilirea circumstanțelor pe caz.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE