36.2 C
Chișinău

Cel puţin doi morţi şi trei dispăruţi în sudul Chinei, în urma unei coliziuni între un portcontainer şi un pod rutier, surpat parţial

Cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost date dispărute în urma unei coliziuni, joi, în China, între un cargou şi un pod rutier, în urma căruia un tronson al podului s-a surpat, anunţă autorităţile, relatează AFP, citat de News.ro.

Un portcontainer gol care circula de la Foshan la Canton, capitala provinciei Guangdong (sud) s-a lovit de pod către ora locală 5.30, anunţă Biroul Afacerilor Maritime din Canton.

Nava ”a atins un pilon al Podului Lixinsha”, provovând ”ruptura punţii” podului şi căderea a cinci vehicule – unele în apă, altele pe navă, anunţă într-un comunicat biroul.

Potrivit unui ultim bilanţ furnizat de birou, ”două persoane au fost asalvate, două au murit, un membru al echipajului a fost uşor rănit, iar trei persoane sunt în continuare date dispărute”.

Imagini difuzate de postul public de televiziune CCTV surprind salvatori în combinezon portocaliu traversând cu o barcă pneumatică o apă către podul surpat.

Biroul Afacerilor Maritime de la Canton anunţă că cauzele accidentuluki fac ”obiectul unei anchete” şi că operaţiuni de salvare continuau.

Potrivit CCTV, zeci de salvatori au fost trimişi la faţa locului, unii trimişi de oraşul vecin Shenzhen.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE