18.3 C
Chișinău

Rezultatele verificărilor Serviciului Fiscal, de Ziua Îndrăgostiților: Încasări de milioane de lei, înregistrate de agenți economici

De Ziua Îndrăgostiților, 63 de agenți economici din domeniul HoReCa și 59 de comercianți de flori din Chișinău și Bălți au fost monitorizați de Serviciul Fiscal de Stat. Acțiunea a avut loc în contextul creșterii cererii de prestare a serviciilor în domeniul respectiv, scrie Deschide.MD.

Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în perioada respectivă agenții economici monitorizați au înregistrat încasări de circa 5,3 milioane lei (HoReCa) și circa 2,6 milioane de lei (comercializarea florilor).

„Acțiunea menționată nu a avut scop de sancționare a contribuabililor, ci doar de monitorizare a activității acestora în vederea respectării eliberării bonurilor fiscale la decontările cu numerar. Monitorizarea a avut loc pe toată durata de activitate a subdiviziunii, până la finele programului acesteia, în cadrul căreia au fost verificate selectiv notele de plată în contrapunere cu bonurile fiscale eliberate și preluate explicații de la angajați”, precizează SFS.

În context, Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte legislația fiscală și să elibereze bonurilor fiscale la decontările în numerar.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE