28.3 C
Chișinău

Un moldovean, reținut de Poliția de Frontieră, bănuit în organizarea migrației ilegale

Polițiștii de frontieră au reținut în flagrant delict un conațional, fiind complice în cadrul unui grup infracțional specializat pe organizarea migrației ilegale pentru doi cetățeni ucraineni. Străinii au fost descoperiți de către patrula Poliției de Frontieră la scurt timp după ce aceștia au reușit să traverseze clandestin frontiera de stat moldo-ucraineană.

Conform informațiilor preliminare a fost stabilit că se acționa după un plan bine definit unde bănuitul avea rolul de la preluarea, până la transportarea cu scopul părăsirii legale a teritoriului R. Moldova.

Incidentul a avut loc în zona din responsabilitatea Sectorului Poliției de Frontieră Vulcănești, la sfârșitul săptămânii trecute.

În cadrul verificărilor, au fost identificați doi bărbați ucraineni, cu vârste cuprinse între 33 și 34 de ani. Potrivit declarațiilor și cercetărilor ulterioare, cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 4000 dolari SUA fiecare pentru a ajunge pe teritoriul R. Moldova.

Bănuitul în vârstă de 45 de ani, originar din r. Vulcănești, a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă.

În procesul de documentare a cazului, migranții au solicitat azil pe teritoriul Republicii Moldova. În continuare, sub conducerea Procuraturii Vulcănești împreună cu organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE