18.3 C
Chișinău

Miss Moldova 2023 va reprezenta țara noastră la concursul de frumusețe Miss World. Ce ținute va purta Diana Spotarenco în India și care sunt impresiile, dar așteptările tinerei din Găgăuzia | VIDEO

Miss Moldova 2023, Diana Spotarenco, originară din Găgăuzia, a ajuns în India unde va reprezenta țara noastră la concursul de frumusețe Miss World. Despre asta, frumoasa brunetă, a anunțat pe pagina sa de Instagram, unde a postat fotografii și videouri de pe Aeroportul Internațional Chișinău cu drapelul Republicii Moldova înainte de plecare. Diana este în India de două zile. Înainte de plecare, ea a acordat un interviu în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune și ne-a dezvăluit câteva detalii.

Anul trecut, pentru prima dată în 25 de ani de competiție Miss Moldova, câștigătoarea a devenit o tânără din autonomia Găgăuză. Diana Spotarenco, deținătoarea titlului de „Miss Moldova 2023”, va reprezenta țara noastră la concursul Miss World din India. Ea a scris despre asta pe rețelele de socializare, postând un videou, filmat înainte de a zbura la concurs.

„Moldova mea frumoasă. Zbor sa te reprezint la una dintre cele mai prestigioase competiții mondiale. Am emoții mari! Foarte curând voi întâlni fete frumoase din toată lumea și mă voi lăsa copleșită de cultura indiană. Vor fi cele mai memorabile trei săptămâni din viața mea.” – a scris frumoasa brunetă. De asemenea, Diana a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat.

Diana Spotarenco are 21 de ani și s-a născut în 23 august 2002, la Comrat. Studiază la Facultatea de Psihologie din Chișinău. În timpul liber face voluntariat și sport.

Într-un interviu pentru Canal 5, tânăra ne-a spus că, la competiția din India, își va face apariția pe podium în haine naționale, într-o ținută de seară și, de asemenea, în costum de baie. Rochiile au fost create de designeri celebri autohtoni, ne-a dezvăluit secretul Diana.

DIANA SPOTARENCO deținătoarea titlului ”Miss Moldova 2023”: „Rochia pentru prezentarea națională a fost creată de Eugen Reabenchi, iar ținuta pentru proba rochiilor de seară a fost realizată de Jana Berezovschi”.

Eugen Reabenchi, designerul rochiei pentru prezentarea națională, ne-a spus că patru luni a creat schița, iar apoi încă trei luni i-au luat ca să o coase. Vestimentația este decorată cu aproximativ 2.000 de pietre Swarovski pentru ca să fie și mai strălucitoare, spune specialistul.

Eugen Reabenchi, designer: „Cel mai important element este ornamentul, care este evident și care este iarăși sub un cod stilistic. Nu este o copie sau o dantelă liniară executată la croșetă manuală, deci noi am folosit un pic totuși codul stilistic etno într-o rochie tradițională europeană. Noi am folosit cât și stofa de bază, ce este o mătase industrială semeamestec de o culoare mov, fuxia așa un pic. De ce am ales așa culoare pentru că, o culoare trebuie să fie mai evidentă și am avut niște concepte de scenă, niște reguli scenografice care am luat în vedere și respectiv dantela albă care, o să fie foarte grafică pe această culoare. Am folosit în jur de 140 de metri de dantelă, deci este foarte mult pentru o rochie. Unele dantele le-am găsit la noi, unele le-am comandat și am așteptat să vină în jur de o lună”.

Maria Eleni, directorul concursului Miss Moldova, ne-a spus care sunt condițiile de participare și pregătire pentru marea competiție.

MARIA ELENI, directorul Concursului Miss Moldova: „Diana se pregătește foarte sârguincios. Învață limbii, face caritate, ajută alte domnișoare cu niște recomandări, cum să își mențină silueta. Cu câteva rețete de frumusețe, foarte multe fete se adresează, o întreabă cum a ajuns ea la casting. Un moment foarte important este că participarea atât la casting, cât pregătirile pentru concurs și participarea este absolut gratuită. Începând cu perioada de casting, până la concursul propriul zis. Ținutele iarăți sunt oferite de către organizatori, cu ajutorul partenerilor noștri”.

Aflată de două zile în India, Miss Moldova 2023 postează filmulețe video despre atmosfera de acolo.

Concursul de frumusețe Miss World 2024 va fi găzduit de orașele New Delhi și Mumbai. Ceremonia de deschidere va avea loc în data de 20 februarie, iar marea finală și anunțarea câștigătoarei vor avea loc în 9 martie. La competiție vor participa cele mai frumoase fete din 120 de state care au câștigat concursuri naționale de frumusețe în țările lor. Doar 20 dintre ei vor ajunge în finală.

Competiția Miss World se desfășoară din 1951. Scopul este de a stabili principiile toleranței și carității în lume prin demonstrarea frumuseții și grației feminine. Concursul este considerat unul dintre cele mai prestigioase din lume.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE