35.2 C
Chișinău

Finala Națională Eurovision 2024, cu iz de scandal: Valeria Paşa, nemulțumită de decizia juriului, va contesta rezultatele

Valeria Pașa va contesta rezultate Finalei Naționale Eurovision 2024, după câștigul Nataliei Barbu prin decizia juriului, în timp ce punctajul de la spectatori a fost la egalitate. „Nu încercăm să învinovățim echipa Nataliei Barbu, însă noi ne dorim transparență”, a declarat artista.

„Vă mulțumesc pentru susținere, am mii de mesaje și distribuiri. 4771 de voturi – fiecare vot a contat pentru mine! Dar din păcate, având punctajul egal 22/22 – organizatorii au hotărât să nu i-a în considerare voturile și părerea voastră.

Noi nu încercăm să învinovățim echipa Nataliei Barbu, însă noi ne dorim transparență.

Împreună cu echipa, am decis ca vom lupta pentru suportul acordat, de către voi. Pentru fiecare din cele 4771 voturi. Din acest motiv vom contesta și mizăm pe susținerea voastră”, a mențional Valeria Pașa.

Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a câștigat Finala Naționala Eurovision Song Contest 2024 și va reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional ce se va desfășura în luna mai la Malmo.

Compania „Teleradio-Moldova” a organizat procedura de tragere la sorți a ordinii în care vor evolua cei 11 concurenți în cadrul Finalei Naționale de pe 17 februarie. Numărul de ordine a fost extras în mod individual de către participanți sau de către reprezentanții acestora, în cazul concurenților care nu au putut fi prezenți.

11 interpreți cau luptat pentru un bilet la Malmö, Suedia, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2024 (ESC). Finaliștii etapei naționale Eurovision 2024 au fost selectați sâmbătă, 13 ianuarie, în urma audițiilor live, transmite postul public de televiziune.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

unimedia.info

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE