35.2 C
Chișinău

Ex-premier: Maia Sandu a adus fermierii moldoveni, împreună cu tot sectorul agrar al R.Moldova, pe marginea prăpastiei

Maia Sandu a adus fermierii moldoveni, împreună cu tot sectorul agrar al Republicii Moldova, pe marginea prăpastiei. Declarațiile au fost făcute de ex-premierul Vlad Filat, în contextul protestelor organizate de agricultorii din Republica Moldova, transmite punctul.md.

Totodată, Vlad Filat consideră că anume președinta Maia Sandu se face vinovată de criza din agricultură și nu miniștri de resort.

,,Anume Maia Sandu, nu subordonații ei – Grosu, Recean, Bolea și ceilalți.Pentru că toți cei 63 deputați ai PAS, precum și toți miniștrii din guvernul PAS, au fost aleși exclusiv de Maia Sandu.Toți ei au ajuns în birouri cu acceptul Maiei Sandu. Și oricine pierde încrederea Maiei Sandu – eliberează biroul imediat.În 2020 și 2021 oamenii au ales-o pe Maia Sandu.Iar Maia Sandu și-a ales subalternii prin care controlează total Președinția, Parlamentul și Guvernul.” a spus el.

În același timp, Vlad Filat consideră că ,,declarațiile despre faptul că sectorul agrar nu mai este cel mai important domeniu al economiei naționale demonstrează cât de rătăcită este Maia Sandu”.

,,Ea se referă la sectoare și este indiferentă față de oameni.Ea nu înțelege că fiecare declarație și fiecare decizie a Președintelui țării trebuie să ajute oamenii, nu să le distrugă viața.Astăzi Republica Moldova nu are Președinte. Astăzi Președinția este ocupată de un om care atacă moldovenii și distruge Moldova.” a mai spus el.

Vlad Filat a venit cu un mesaj adresat Maiei Sandu: ,,Sectorul agrar al Republicii Moldova nu este doar despre producția alimentară și despre securitatea alimentară a țării. Sectorul agrar nu este doar despre lucruri neînsuflețite.Sectorul agrar este mai întâi de toate despre oamenii care activează în acest domeniu. Oameni, care își fac zilnic munca și Dvs. sunteți obligată să le apărați atât dreptul la muncă, cât și dreptul să trăiască decent din această muncă. Sectorul agrar este despre oamenii care își fac cinstit munca, spre deosebire de cei de la guvernare.”

Fostul premier a îndemnat agricultorii să nu creadă minciunilor că țara nu vă poate apăra și ajuta.

,,Republica Moldova vă poate apăra și ajuta.Maia Sandu și camarila ei NU POT și NU VOR să vă apere și ajute. Pentru că sunt incompetenți și iresponsabili. Maiei Sandu nu-i pasă de oameni; nu-i pasă de prezentul Moldovei, și mai puțin de viitorul ei. Ei îi pasă de cei care o servesc. În realitate, astăzi Moldova este mult mai săracă decât a fost când Maia Sandu și-a început mandatul. Și, din păcate, Moldova va fi și mai săracă la sfârșitul acestui an.Maia Sandu și PAS au stors Moldova la propriu. Au stors-o în interes de partid, pentru binele lor personal.”, a mai spus el.

Potrivit lui, protestul fermierilor este motivat: ,,Mult mai motivat decât tot ce a făcut Maia Sandu în calitatea de Președintă a R.Moldova.”.

,,Vine timpul să întoarcem țara oamenilor obișnuiți, celor care într-adevăr muncesc, celor care o hrănesc, o construiesc și o dezvoltă” a conchis el.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE