39.2 C
Chișinău

Percheziții, în peste 10 localități din sud, într-un dosar privind emiterea frauduloasă a permiselor de conducere: A fost ridicat circa 1 milion de lei | VIDEO

Joi au fost desfășurate percheziții în peste 10 localități din trei raioane din Sudul republicii, într-un dosar privind emiterea frauduloasă a permiselor de conducere a autovehiculelor. Documentele erau eliberate în unele cazuri și fără pregătire, admitere la examene ori susținerea lor. Printre beneficiari se numărau și persoane care nici măcar nu erau în Republica Moldova în acea perioadă. 

După ce-și primeau banii, directorii și angajații școlilor auto vizate introduceau ilicit în sistemele informaționale datele viitorilor deținători ai permiselor auto fraudate, care ulterior își primeau pachetul de documente pentru obținerea lor fără să fi frecventat orele teoretice sau practice.

Urmare a perchezițiilor, la școli auto, subdiviziuni ale Agenției Servicii Publice și domiciliile figuranților, au fost ridicați circa 1 mln de lei, două arme și peste 300 de cartușe deținute ilegal, peste 10 telefoane mobile, înscrisuri de ciornă privind școlarizarea fictivă a cursanților și zeci de certificate de absolvire și acte false.

Potrivit legii, în acest stadiu al investigațiilor, polițiștii cercetează peste 15 bănuiți, care pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE