18.3 C
Chișinău

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, condamnat la închisoare într-un dosar privind cheltuielile ilegale de campanie | VIDEO

Curtea de Apel din Paris l-a condamnat pe Nicolas Sarkozy la un an de închisoare, din care șase luni cu suspendare pentru cheltuieli excesive efectuate în timpul campaniei sale prezidențiale pierdute din 2012, transmite Le Figaro, citat de G4media. Sarkozy a anunțat că va face apel la Curtea de Casație.

În septembrie 2021, Tribunalul penal din Paris îl găsise vinovat pe fostul șef de stat de faptul că a depășit cu mult limita legală de cheltuieli și l-a condamnat la un an de închisoare pentru finanțare ilegală a campaniei electorale. Sentința poate fi executată prin mijloace alternative, cum ar fi purtarea unei brățări electronice fără a merge la închisoare.

Sarkozy a negat întotdeauna acuzațiile potrivit cărora partidul său Les Republicains, cunoscut pe atunci sub numele de UMP, ar fi colaborat cu o firmă de relații publice numită Bygmalion pentru a ascunde adevăratul cost al campaniei sale.

Franța stabilește limite stricte în ceea ce privește cheltuielile de campanie, mai scrie G4media. Procurorii susțin că Sarkozy a cheltuit 42,8 milioane de euro pentru campania din 2012, aproape dublu față de suma permisă.

Alte treisprezece persoane au fost, de asemenea, condamnate la pedepse cu închisoarea de până la trei ani și jumătate.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE