17.7 C
Chișinău

Scandal între o elevă și profesoară, la un liceu din capitală: A fost creată o comisie specială care investighează cazul | VIDEO

Imagini cu țipete și nervi, în liceul Alecu Russo din Chișinău, circulă pe internet. Într-o secvență video se aude un copil care pare să spună ceva și o profesoară care lovește ceva lângă acesta, după care peste tot zboară mai multe foi. Am încercat să stăm de vorbă cu administrația școlii pentru detalii, dar nimeni nu ne-a răspuns la apeluri. În schimb, șeful adjunct al direcției municipale Educație nea declarat că acest caz este analizat de o comisie a direcției pe care o conduce.

În înregistrarea video, care este blurată, se aude cum cum profesoara ridică vocea la elevă. Fata spune și ea ceva, dar nu foarte deslușit, iar în reacție profesoara trântește mâna, după care zboară mai multe foi.

„Nu striga la mine. Gura închide, de la tine mă doare. Vino la mine ți-am zis”.

Nu este clar ce s-a întâmplat mai departe, dar primarul general, Ion Ceban, le-a cerut colegilor săi să solicite de la Ministerul Educației toată informația despre caz și măsurile luate.

ION CEBAN, primarul general al mun.Chișinău: „Rog să solicitați toată informația de la Ministerul Educației, care este situația ți ce măsuri sunt luate. Totodată, am rugat să fie formulate propuneri către minister, și nu ar fi rău, ca în sălile de clasă să fie instalate camere de supraveghere. Am rugat ca aceste solicitări și propuneri să fie transmise astăzi Ministerului Educației”.

Pentru o reacție a telefonat-o pe comunicatoarea Ministerului Educație, dar și pe Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, însă nimeni nu ne-a răspuns la apeluri. Am încercat să stăm de vorbă cu reprezentanți ai conducerii liceului, vizat în scandal, însă la numerele de telefon afișate pe pagina instituției nu ne-a răspuns nimeni.

Reprezentanți ai conducerii școlii au declarant pentru TV8 că subiectul a fost analizat în interiorul instituției, dar și că este examinat de o comisie a Direcției municipal Educație. Ei au mai adăugat că părinții elevei nu ar fi confirmat că fiica lor a fost lovită.

Cât despre ridicarea vocii la elevi, reprezentanții liceului spun că se vor lua măsurile necesare. Andrei Pavaloi, șeful adjunct al Direcției municipale Educație, ne-a spus că membrii comisiei create examinează subiectul și că informații detaliate ne va oferi mai târziu.

Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat pe cazul de violență în care ar fi fost implicată o profesoară de la un liceu din capitală. Instituția susține că, administrația liceului a dispus ca dascălul care ar fi manifestat un comportament agresiv să nu mai predea la clasa în care învață eleva.

În plus, ministerul susține că municipiul Chișinău este una dintre localitățile cu cele mai frecvente probleme legate de violența în instituțiile de învățământ și că autoritățile locale tratează subiectul superficial și îndeamnă responsabilii să depună mai mult efort pentru a responsabiliza instituțiile de învățământ în vederea combaterii acestui fenomen. Primăria Capitalei nu a reacționat deocamdată la acuzațiile ministerului.

De asemenea, Ministerul Educației condamnă orice tip de violență în mediul școlar, indiferent asupra cărui cerc de subiecți este îndreptată. Îndemnăm cadrele didactice să dea dovadă de respect față de copii, să respecte normele de conduită și să fie un exemplu de comportament, se mai spune într-un comunicat al instituției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE