31.2 C
Chișinău

„Suntem foarte aproape de a găsi o soluție”. Andrei Spânu dă asigurări că angajații CFM ar putea să-și primească salariile până în martie | VIDEO

Angajații de la Calea Ferată din Moldova ar putea să-și primească lefurile până la începutul lunii martie. Asigurarea vine din parte ministrului Infrastructurii Andrei Spînu și a fost făcută în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

ANDREI SPÎNU, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „În zilele următoare vom numi un interimar la CFM și suntem foarte aproape de a găsi o soluție pentru achitarea salariilor, pentru ultimele două luni. Este realist să spunem că, asta se va întâmpla până la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie, când o parte mare din datorii vor fi achitate. Vom avea discuții cu noua conducere de la CFM ca să ne asigurăm că, întreprinderea va
fi administrată bine, veniturile vor crește și să nu mai avem asemenea situații”.

Directorul comercial al CFM Dumitru Prohnițchi ne-a declarat anterior că, suma salariilor restante se ridică la 90 de milioane de lei, iar ministrul Spînu vorbea despre 50 de milioane. Mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată au protestat în ultima perioadă, cerând să li se achite salariile pe care nu le-au primit din luna octombrie, spuneau oamenii.

Pe fundalul acestor nemulțumiri, șeful CFM Oleg Tofilat și-a dat demisia, menționând că atunci când întreprinderea se află în pericol, iar managerul și factorii superiori de decizie nu pot agrea o viziune comună de remediere, managerul este obligat să-și prezinte demisia.

Ministrul Infrastrucrurii și Dezvoltării Regionale s-a arătat nemulțumit de activitatea lui Tofilat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE