31.2 C
Chișinău

Militarii moldoveni și cei români se antrenează împreună. Aceștia participă la exercițiul Joint Combined Exchange Training 2024 | VIDEO

Militarii moldoveni se antrenează în România. Soldații Batalionului cu Destinație Specială ,,Fulger” al Armatei Naționale participă în această perioadă la exercițiul Joint Combined Exchange Training 2024. 

Operațiunea se desfășoară împreună cu militari din cadrul Batalionului 52 Operații Speciale „Băneasa – Otopeni”, la un centru de instruire din România, anunță Ministerul Apărării.

Potrivit instituției, scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizare a procedurilor operaționale între militarii celor două unități și dezvoltarea capacităților pentru executarea misiunilor speciale.

În cadrul acțiunii sunt organizate module privind instrucția de iarnă în mediul muntos, trageri de luptă avansate din armament diferit, precum și alte misiuni specifice.

Exerciţiul JCET are loc în conformitate cu Planul de activitate externă al Ministerului Apărării şi Armatei Naţionale a Republicii Moldova pentru anul 2024, se mai precizează în comunicat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE