18.3 C
Chișinău

ANSA îndeamnă moldovenii să nu cumpere ouă de găină de la acest operator. Află motivul

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) îndeamnă moldovenii să nu consume ouă de găină produse de operatorul din domeniul alimentar SRL „REDIAGRO” din satul Târnova, raionul Dondușeni. Potrivit ANSA, îndemnul vine în contextul multiplelor încălcări grave admise de operatorul menționat, scrie Realitatea.MD.

„… exploatația de găini ouătoare a căruia mai multe hale a fost depistă pozitivă la Salmonella Enteritidis precum și a lipsei de colaborare eficientă cu organul de control, a lipsei transparenței în trasabilitatea și circuitul alimentar, fapt ce contravine reglementărilor în domeniul alimentar”, precizează ANSA.

Totodată, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor asupra sănătății umane, prezentate de un produs alimentar neconform.

„Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, menționează responsabilii din cadrul agenției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE