28.2 C
Chișinău

Unul dintre cei trei judecători care examinează cauza „Frauda bancară” a depus cerere de abținere. Motivul a fost criticat

Judecătorul Alexandru Negru, unul dintre cei trei magistrați care examinează dosarul „Frauda bancară” a depus o cerere de abținere de la examinarea cauzei, făcând referire la informații care au apărut pe unele canale de Telegram în care i s-au adus învinuiri potrivit cărora acesta ar fi un promotor al intereselor partidului de guvernământ. Cererea a fost respinsă, fără drept de atac. Instanța a decis examinarea cauzei penale în același complet de judecată, scrie Ziarul de Gardă.

Cererea a survenit ca urmare a unor critici aduse la adresa magistraților pe unele canale de Telegram, potrivit cărora acesta „este ținut ca un cățel în lesă de unul din clanurile PAS-ului și SIS”. În declarație, judecătorul Alexandru Negru a menționat că reacțiile din spațiul mediatic ar putea afecta examinarea acestei cauze.

„În condițiile în care eu pot fi perceptul ca un magistrat lipsit de independență și imparțialitate și ca un promotor al intereselor partidelor de guvernământ, înlăturarea mea de la examinarea acestei cauze penale este în interesul justiției”, se arată în declarație, citată de ZdG.

În urma deliberărilor, completul de judecată din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a decis pe 8 februarie să respingă cererea de abținere a judecătorului Alexandru Negru de la examinarea cauzei penale menționate.

Alexandru Negru a fost numit în 2014 în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani. Potrivit Magistrat.md, înainte de a deveni judecător, Negru a activat la Întreprinderea municipală „Servicii Locative Rîșcani” și „Servicii Locative Centru”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE