18.3 C
Chișinău

Tariful pentru o călătorie cu troleibuzul la Bălți ar putea crește până la 8 lei. Ce declară municipalitatea | VIDEO

Călătoria cu troleibuzul la Bălți s-ar putea scumpi. Primăria municipiului va organiza consultări publice cu privire la inițiativa Direcţiei locale de troleibuze privind ajustarea tarifului în transportul public. Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliului municipal.

Potrivit specialiştilor, pentru funcționarea eficientă a transportului electric, costul biletelor ar trebui să fie de 8 lei, ținând cont de necesitatea rambursării creditului de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, destinat procurării troleibuzelor noi.

Pe de altă parte, primarul municipiului Bălți, Alexandr Petcov, a declarat pentru Canal 5 că nu va permite ca tariful să ajungă la 8 lei. În același timp, el a recunoscut necesitatea unor ajustări și a adăugat că se planifică elaborarea unui mecanism pentru încurajarea achiziționării abonamentelor.

Anterior, Petcov a spus că Primăria va propune un tarif de 6 lei. În prezent, în Bălți călătoria cu troleibuzul costă 4 lei. Consultările publice vor avea loc în perioada 27 februarie – 7 martie.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE