23.9 C
Chișinău

Șapte buletine românești, cu semne de falsificare, tăinuite la trecerea frontierei

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, polițiștii de frontieră au înregistrat patru cazuri de fraudă cu buletine românești. Din declarațiile persoanelor cercetate, documentele falsificate au fost cumpărate cu sute de euro, iar ca motive invocate – posibilitatea de a munci în UE la un post mai bine plătit.

Toate cazurile s-au consemnat la ieșirea din Republica Moldova, în ultimele 24 de ore.

Prima persoană documentată, deținătoare a dublei cetățenii (MDA/RO) s-a prezentat în calitate de pasager la ruta „Moldova-Germania”. În baza analizei de risc, pasagerul a fost trecut în linia a doua de control, unde a fost depistată o carte de identitate românească, vizibil cu indici de falsificare. Posesorul actului a declarat că achitase 330 EUR pentru aceasta.

Un alt conațional, pasager la cursa „Moldova-Elveția”, și-a ascuns în buzunare patru cărți de identitate românești. La cercetarea amănunțită a documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că toate patru sunt falsificate. La audieri, moldoveanul a recunoscut că le achiziționase prin intermediul rețelelor de socializare, contra sumei de 300 EUR fiecare.

În alte cazuri sunt vizați doi pasageri ai rutei „Moldova-Italia”, asupra cărora s-au descoperit cărți de identitate, pretins a fi emise de către autoritățile române pe numele acestora. Cu ajutorul tehnicii speciale, polițiștii de frontieră au stabilit prezența semnelor de falsificare. La audieri, ambii conaționali au comunicat că recent au obținut documentele, fiind ajutați de prieteni. Unul ar fi scos din buzunar 2000 lei, iar al doilea – 150 EUR pentru a fi cetățean român cu acte.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art. 361 Cod penal al RM.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE