18.3 C
Chișinău

Vlad Bilețchi: Când PAS va conștientiza că pierde alegerile, va începe să fure ca-n codru

Intenția guvernării PAS de a da Aeroportul Internațional Chișinău în concesiune trebuie să-i pună în gardă în primul rând pe cetățeni”. De această părere este Vlad Bilechi, președintele Unirea-ODIP. În cadrul emisiunii PULS de la Canal 5 acesta a amintit că nu este primul subiect dureros pentru moldoveni în care au fost implicați direct cei de la guvernare, în special Andrei Spînu.

VLAD BILEȚCHI: Care au fost cele mai durute subiecte ale moldovenilor? Prețul la gaz, prețul la electricitate, netransparența privind procesul de achiziție a acestor resurse, mai întâi „в темноте но без вас”, dar pe urmă cumpărăm de la Cuciurgan. Pe urmă, domnul Spînu spune că nu concesionăm Aeroportul, acum ne spune că n-o să fie chiar concesionare, adică aceeași Marie cu altă pălărie. L-am luat de la Șor, spunând că Duty Free este rău, și acum tot Duty Free facem. Deci problema a fost în Șor? Și aici relevăm o altă neconcordanță: Cât Ilan Șor nu a fost prezent politic, cât timp avea comunicări cu Vlad Filat, și chiar a declarat în nenumărate rânduri că a finanțat PLDM, el a fost bun. Nu era omul Moscovei, nu era dușman al poporului. Azi, când sunt pe baricade diferite, trebuie să-i ia resursa înapoi. Pentru ei nu-i vorba de Șor, pentru ei e vorba că „наша корова, мы ее доим”.

Bilețchi mai spune că asemenea scheme se vor amplifica după ce PAS va pierde și mai mult în ratinguri.

VLAD BILEȚCHI: În secunda în care va fi clar din punct de vedere politic și electoral că PAS nu mai are cum să ia un număr X de voturi, cade sub 10%, sub 5%, o să vedeți cum o să fure ca-n codru.  Se va petrece următorul fenomen: „Noi mai avem fix 6 luni și gata. Acu e acu. Ori pe urmă o să ne pară rău că nu am pus mâna în sac. Și atunci această polarizare de partid se va transforma în una atotcuprinzătoare, toți se vor coaliza în jurul lui Andrei Spînu și împotriva lui Andrei Spînu. Andrei Spînu va deveni centrifuga care va acumula în jurul său toate persoanele care mai vor să facă ceva și au nevoie de apartenența la un  grup. Ceilalți se vor prezenta drept salvatori ai națiunii, victime ale șmecherilor, care au profitat de pe urma acestei răbufniri sincere de reformă a justiției, de dreptate și luptă cu corupția.

Iar pentru ca imaginea Maiei Sandu să rămână imaculată, Spînu ar putea fi “sacrificat”, mai spune Vlad Bilețchi.

VLAD BILEȚCHI:  Maia Sandu întotdeauna s-a disociat de orice fel de ilegalitate. În cazul domnului Spînu, dumneaei expres a spus: „Nu am auzit probe și fapte, sunt speculații, eu personal am verificat contractul, m-am consultat cu experții și m-am asigurat că totul este în regulă”. O să vedeți ce se va afla în continuare despre Aeroport, despre gaz, despre toate celelalte, și să nu acceptați varianta că: dar n-a știut, are doar 45 de kg, ce poate face o femeie, ea e una singură și-n jur sunt doar hoți? Această șmecherie de pe acum ni se pune în aplicare. Este foarte posibil că o anumită tagmă din PAS o să-l sacrifice pe Andrei Spînu pentru a-și păstra influența politică. Nu trebuie să permitem acest lucru.

Deocamdată niciun reprezentant al Președinției sau al guvernării PAS nu au venit cu reacții la aceste declarații.

Decizia de a organiza o licitație pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău a fost publicată de Agenția Proprietății de Stat pe data de 18 ianuarie. Înainte de asta, în Republica Moldova a fost înregistrat SRL-ul „Lagardere Travel Retail”, o subsidiară a companiei franceze cu aceeași denumire. Anul trecut, aceeași firmă a provocat un scandal de corupție în urma unui concurs de concesionare a spațiilor comerciale din Aeroportul Otopeni. Cazul este investigat de Direcția Națională Anticorupție de la București.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE