25 C
Chișinău

Cetățeni moldoveni și români, reținuți de autoritățile germane pentru furturi de biciclete. Pagubele cauzate se ridică la 1 milion de euro

Cetățeni moldoveni și români, membri ai unui grup infracțional, au fost reținuți de polițiștii din Ingolstadt, Germania, la sfârșitul lunii ianuarie. Aceștia sunt acuzați că au comis spargeri în magazine de biciclete din toată țara și au provocat pagube ce totalizează peste un milion de euro, notează Ziarulromanesc.DE.

În iunie 2021, persoane necunoscute au pătruns prin acoperiș într-un magazin de biciclete din Pfaffenhofen an der Ilm și au furat biciclete în valoare de peste 100 de mii de euro. Investigațiile ample ale poliției din Ingolstadt au dus la descoperirea unui grup din România și R. Moldova, care, conform stadiului actual al anchetei, este responsabil pentru un număr mare de alte spargeri în magazinele de biciclete din toată Germania, inclusiv la un magazin de biciclete din Weiterstadt.

Potrivit anchetei, bicicletele cu o valoare totală de peste jumătate de milion de euro au fost transportate în principal în R. Moldova și vândute aici. Pagubele materiale aduse clădirilor se ridică la aproximativ 500 de mii de euro.

În strânsă coordonare cu Parchetul din Ingolstadt, la sfârșitul lunii ianuarie au fost executate simultan mandate de arestare împotriva a patru persoane în Marsilia (Franța), Dieburg (Hessa), Hahnheim (Renania-Palatinat) și Dreieich (Hessa). Bărbații, cu vârste cuprinse între 29 și 31 de ani, au fost transferați în centre penitenciare, informează un comunicat de presă al poliției germane.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE