18.3 C
Chișinău

Mesajul Evgheniei Guțul către magistrații CC, care examinează constituționalitatea modificării Codul Fiscal: Nu luați decizii politice în detrimentul populației

Astăzi, Curtea Constituțională continuă să examineze recursul depus de Adunarea Populară a Găgăuziei, care a cerut ca modificările aduse Codului Fiscal să fie declarate neconstituționale. În fața CC, Evghenia Guțul, guvernatorul Autonomiei a venit cu un mesaj către populație, dar și către judecătorii care examinează acest recurs, transmite TV6.MD

EVGHENIA GUȚUL, Bașcan al Găgăuziei: „Ne-am adunat să mai rugăm o dată judecătorii Curții Constituționale să ia o decizie corectă și legală. Să primim apărare din partea lor în privința locuitorilor din Găgăuzia. Pentru 150.000-200.000 de lei pe an este simțitor pentru Găgăuzia. Vom fi nevoiți să închidem proiecte sociale care azi ajută locuitorii autonomiei, un pic să trăiască în condiții mai bune”.

Mai mult, Guțul a calificat decizia autorităților, potrivit căreia TVA pentru antreprenorii din Găgăuzia ar trebui să fie rambursată din bugetul autonomiei, și nu de la bugetul de stat, cum era până acum, este o pedeapsă politică pentru locuitorii autonomiei.

EVGHENIA GUȚUL, Bașcan al Găgăuziei: Este o metodă de pedeapsă politică pentru locuitorii Găgăuziei, pentru că ei nu așa gândesc, nu așa votează, din spusele unor reprezentanți ai guvernării de la Chișinău. Fiecare om are propria viziune și să-l pedepsești pentru asta nu este de competența autorităților R. Moldova.

Reamintim că, în octombrie trecut, Parlamentul a aprobat modificări la Codul Fiscal, conform cărora Găgăuzia era obligată să ramburseze antreprenorilor taxele, inclusiv TVA, din bugetul local, și nu din caznaua statului, așa cum era până acum. În cazul în care, suma pe care autonomia trebuie să o achite drept compensație depășește veniturile bugetare, diferența va fi acoperită din bugetul de stat în anul bugetar următor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE