36.2 C
Chișinău

Radu Marian, supărat de o întrebare despre posibilele scheme de la Aeroport. Ce a declarat deputatul PAS

Șeful Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, s-a arătat foarte deranjat de o întrebare legată de licitația controversată de la Aeroportul Internațional Chișinău. Prezent la emisiunea Rezoomat, de la Realitatea Live, deputatul PAS a apostrofat-o pe moderatoarea Ileana Pîrganu, care i-a cerut să comenteze acuzațiile de lipsă de transparență, dar și dubiile în privința corectitudinii concursului de înstrăinare a bunurilor și serviciilor de la aerogară, scrie Ziua.MD.

Radu Marian s-a răstit la jurnalistă, când a fost întrebat despre condițiile participării la licitație, care au făcut ca doar o singură companie să fie eligibilă.

„Dintr-odată presupuneți că-i ceva necurat… Evident că-i nevoie de companii serioase în aeroport, și nu de companii gen Habarovsk. Și evident că cerințele oleacă au crescut. Dar de aici să presupui că ceva e necurat și să dai deodată un răspuns mi se pare incorect un pic. S-a dat un anunț de tender (licitație – n.n.), cu niște condiții un pic mai complicate, ca să ai investitori serioși la aeroport, nu companii fantomă, afiliate unor grupări criminale. Trebuie să nu uităm că suntem într-un război hibrid!”, a accentuat deputatul PAS.

În același timp, Radu Marian i-a cerut moderatoarei să prezinte probe care ar demonstra că licitația a fost trucată.

„Eu nu am date, dacă dumneavoastră aveți date concrete care să arate că licitația are ceva… vă rog să le prezentați. Și atunci ne uităm și analizăm. Nu am date să spun altfel. Dacă aș avea, aș spune”, a menționat șeful Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe.

Controversele legate de reconcesionarea bunurilor și serviciilor de la Aeroportul Internațional Chișinău au apărut după ce s-a constatat că licitația anunțată de Agenția Proprietăți Publice a fost organizată în așa fel, încât la ea să poată participa o singură firmă. Este vorba despre compania cu capital francez Lagardere, cunoscută și în România, după un scandal legat de o licitație similară la Aeroportul Otopeni din București, fapt care a intrat în vizorul procurorilor DNA.

Mai mulți reprezentanți ai opoziției, dar și lideri de opinie s-au arătat îngrijorați de felul în care autoritățile reconcesionează Aeroportul, la nici un an după ce a fost recuperat de la vechiul concesionar, compania Avia Invest, afiliată lui Ilan Șor. Marți, reprezentanții Mișcării Alternativa Naționale au depus chiar un denunț la Centrul Național Anticorupție, în care semnalează un șir de ilegalități și abuzuri și cer anchetarea acestui caz, pentru a preveni o nouă posibilă fraudă de proporții.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE