18.3 C
Chișinău

Încă un bebeluș născut în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță

Un nou caz de naștere în ambulanță. De data aceasta totul s-a întâmplat în localitatea Căzănești, din raionul Telenești. Potrivit informațiilor oferite de Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), apelul de urgență a fost înregistrat la data de 31 ianuarie curent, ora 04:37, iar medicii au ajuns la fața locului în câteva minute, la ora 04:44, transmite Deschide.MD. 

Ajutorul era necesar unei femei gravide, în vârstă de 20 de ani, care avea contracții și prezenta simptome de debut al nașterii.

„Pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă a PAMU Căzănești din cadrul SAMU Telenești în următoarea componență: medicul Adelina Căpățînă; felcerul Elena Dvorețchii și șoferul autoambulanței Serghei Cristea.

La domiciliu, echipa PAMU Căzănești a preluat rapid parturienta, care era la a II-a naștere, în a 38 săptămână de sarcină. La ora 05:28, în timpul deplasării la spital nașterea a survenit spontan, astfel venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă”, ne informează reprezentanții CNAMUP.

Medicii ne mai spun că nașterea în ambulanță a decurs fără complicații, datorită asistenței medicale urgente calificate acordate în timp oportun. Ulterior, lăuza și nou-născutul au fost transmiși specialiștilor Maternității din cadrul IMSP Spitalul Raional Orhei pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.

Cazuri similare au fost înregistrate în Basarabeasca, Ungheni, dar și alte localități din R. Moldova.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE