18.3 C
Chișinău

Peste 21 de mii de elevi din Moldova au ales să studieze suplimentar Religia: 7 mii de copii învață obiectul în clasele primare, iar 13 mii în cele gimnaziale | VIDEO

Puțin peste 21 de mii de elevi din Moldova au ales să studieze suplimentar Religia.Cultul ortodox, în acest an de studii. Informația a fost făcută publică de Mitropolia Moldovei.

Potrivit sursei, peste 7 mii de copii învață obiectul în clasele primare, 13 mii în cele gimnaziale și puțin peste 360 în clasele liceale.

Cursul opțional de religie se predă în școlile din Republica Moldova începând cu anul 2010. De atunci și până în prezent lecția se regăsește pe locul 4 la ciclul primar și locul 2 în cel gimnazial, spun datele Mitropoliei.

Educația religioasă are ca scop extinderea orizontului de cunoaștere al elevilor, promovarea toleranței și înțelegerii reciproce între persoanele de diferite confesiuni, precum și stimularea colaborării și comunicării în situații concrete din viața de zi cu zi, se mai arată în comunicatul Mitropoliei.

Canal 5 a încercat să afle dacă Ministerul Educației dispune de o statistică despre predarea religiei în instituțiile de învățământ, dar purtătorul de cuvânt al instituției Viorica Pistrui ne-a spus că nu deține astfel de date pentru moment.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE