17.7 C
Chișinău

CSP amână examinarea dosarelor celor șase candidați la funcția de procuror general

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a amânat pentru următoarea ședință examinarea dosarelor celor care candidează la funcția de procuror general. Decizia a fost luată după ce, în ședință închisă, membrii CSP au constatat „lipsa unor avize consultative, care urmau să fie remise de către autoritățile de control, potrivit legii speciale”, scrie Pulsmedia.MD.

„S-a decis a amâna ședința de examinare a admisibilității dosarelor în concurs. (Subiectul va fi examinat în următoarea ședință. Să ne mobilizăm și să recepționăm avizele pe marginea fiecăruia dintre candidați”, a declarat președintele CSP, Dumitru Obadă.

Amintim că șase persoane aspiră la funcția de procuror general. Este vorba despre:

Postul de procuror general a devenit vacant după ce șefa statului, Maia Sandu, a semnat decretul prin care procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost eliberat din funcție, iar concursul a fost anunțat pe 22 octombrie, fiind ulterior prelungit până pe 29 decembrie.

Pe 28 decembrie, majoritatea parlamentară a votat în prima lectură simplificarea procedurii de alegere a procurorului general. Acesta ar urma să fie ales din cei care vor obține majoritatea voturilor din partea Consiliului Superior al Procurorilor. Până acum, acesta era ales după cel mai mare punctaj oferit de membrii CSP după etapa interviu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE