22.2 C
Chișinău

38.500 dolari, prețul trecerii ilegale a frontierei pentru cinci migranți ucraineni

Angajații Poliției de Frontieră au destructurat un canal de migrație ilegală, fiind reținuți organizatorul și un membru al grupării infracționale. Reținerea membrului grupării a avut loc în flagrant delict pe teritoriul Republicii Moldova, când acesta asigura călăuză pentru cinci migranți ucraineni.

Prețul plătit de migranți ar fi fost de 38.500 de dolari, ultimii fiind atrași de serviciu complet asigurat de la ieșirea din țara de origine până pe teritoriul Republicii Moldova.

La sfârșitul săptămânii trecute, cu ajutorul dispozitivelor de supraveghere pe timp de noapte, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca a surprins un grup de persoane care a traversat clandestin frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova. La fața locului a fost stabilită prezența a șase bărbați, un cetățean moldovean și cinci ucraineni, care nu-și justificau prezența în zona de frontieră. Pentru verificările suplimentare, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului.

Conform cercetărilor preliminare, conaționalul este bănuit că ar avea rolul de călăuză pentru cei cinci cetățeni ucraineni. Totodată, în baza cooperării existente, despre caz a fost informat în mod operativ Serviciul Grăniceresc de Stat al Ucrainei, care a și reținut organizatorul migranției ilegale.

De asemenea, din informațiile acumulate și declarațiile migranților, bănuiții ar fi pretins de la 6,500 până la 8,000 de dolari pentru fiecare persoană transportată. Cu o sumă totală de 38,500 dolari, aceștia au garantat însoțirea celor cinci străini încă de pe teritoriul Ucrainei până în Republica Moldova.

Cercetările continuă, de la cetățeanul moldovean a fost ridicat un telefon mobil, ce poate servi drept probă în cercetarea cazului de migrație ilegală. La fel, acesta a fost reținut și plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Cahul.

În fapt, polițiștii de frontieră ai Direcției regionale SUD în coordonare cu Procuratura Ceadîr-Lunga întreprind măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE