21.6 C
Chișinău

Două activiste au aruncat cu supă pe tabloul „Mona Lisa” din Luvru

Două activiste pentru combaterea schimbărilor climatice au aruncat duminică cu supă pe geamul de protecție caal faimosului tablou „Mona Lisa” care se află în muzeul Luvru din Paris, transmite HotNews cu referire la Reuters.

În imaginile video se vede cum două femei aruncă cu supă roșie în capodopera lui Leonardo da Vinci, sub privirile uimite ale vizitatorilor din instituția de cultură..

„Ce este mai important? Arta sau dreptul de a avea un sistem alimentar sănătos și sustenabil?”, au strigat activistele în franceză.

Acestea s-au strecurat pe sub o barieră de securitate pentru a se apropia cât mai mult de tablou și au fost apoi îndepărtate de către agenții de securitate de la Luvru.

Activistele reprezintă organizația franceză „Riposte Alimentaire” (Riposta Alimentară), care a emis un comunicat în care a precizat că protestul urmărea să sublinieze necesitatea de a proteja mediul și sursele de hrană.

În ultimii ani, mulți activiști au luat ca țintă arta pentru a sensibiliza publicul cu privire la schimbările climatice.

Geamul din fața „Giocondei” a fost acoperit cu smântână în cadrul unui protest în mai 2022. Unii au aruncat supă pe tabloul „Floarea-soarelui” al lui Vincent Van Gogh de la National Gallery din Londra în octombrie 2022, iar în luna următoare, alți militanți s-au lipit pur și simplu de tablourile lui Goya din muzeul Prado din Madrid.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE