18.3 C
Chișinău

România nu va participa la EUROVISION 2024. Care este cauza

România nu va participa la ediția din 2024 a concursului EUROVISION, din cauza „constrângerilor financiare”. Consiliul de Administrație al TVR a decis astăzi ca instituția să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC) din cauza „constrângerilor financiare şi a dorinţei de a reprezenta România la un nivel performant”. Hotărârea a fost luată în ședința de astăzi, 25 ianuarie, cu 5 voturi „pentru”, 4 „abţineri” şi 4 „împotrivă”.

Potrivit site-ului Digi24.RO, astăzi Consiliul de Administraţie a aprobat bugetul SRTv pentru 2024, care nu conține suficiente fonduri pentru a garanta participarea României conform standardelor concursului internațional.

Astfel, în 2024, TVR va aloca resurse pentru alte producții și proiecte, precum transmiterea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, continuarea procesului de retehnologizare, investiţii în sistemul de producție al ştirilor, continuarea investiţiilor în noul sediu al TVR Craiova și alte proiecte de modernizare amânate. Eurovision 2024 va avea loc în oraşul Malmö din Suedia, ţara al cărei reprezentant a câştigat ediţia din 2023 a concursului.

De-a lungul anilor, mai multe ţări (Ungaria, Turcia, Bulgaria, Muntenegru, Slovacia, Bosnia şi Herţegovina sau Macedonia de Nord) au decis să nu participe la concursul internaţional.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE