24.4 C
Chișinău

Încă 30 zile de arest! Felicia Guțu, polițista care a provocat accidentul de la Sîngera, rămâne după gratii

Felicia Guțu, polițista de 22 ani, care la sfârșitul lunii august 2023 a provocat accidentul de la Sîngera soldat cu decesul unei femei de 31 ani, rămâne în arest preventiv. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au prelungit în cadrul ședinței de joi, 25 ianuarie, măsura preventivă „arestul preventiv”, ceea ce presupune că tânăra va sta în arest încă cel puțin de 30 de zile.

Angajata INSP a participat și ea ședință, unde a fost adusă în sala de judecată de polițiști.

Amintim că, polițista de 22 de ani, subofițeră superioară în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), a provocat un accident la Sîngera în noaptea de pe 29 spre 30 august. Ea a urcat beată la volan, iar în urma impactului a murit o femeie de 31 de ani, iar două minore de 6 și 17 ani au ajuns la spital.

Testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat. Pe perioada anchetei, ea a fost suspendată din funcție.

Avocatul familiei victimei a declarat că în timpul accidentului, potrivit martorilor, polițista ar fi fost îmbărcată în uniforma de serviciu, deși era înafara orelor de muncă.

Într-un comunicat de presă emis anterior, Procuratura Generală (PG) informa că învinuita și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate și riscă o pedeapsă maximă de până la 8 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE