18.3 C
Chișinău

„Mi-am stricat deja două cauciucuri”. Șoferii din Chișinău se plâng pe gropile apărute pe străzi după topirea zăpezii. Reacția autorităților | VIDEO

Zăpada topită a lăsat în urmă drumuri pline de gropi în Chișinău. Situația a stârnit revolte în rândul șoferilor care ne-au spus că sunt nevoiţi să facă slalom chiar şi pe străzile reparate. De cealaltă parte, autorităţile municipale susțin că muncitorii au început deja plombarea gropilor pe cele mai importante străzi.

Urme adânci pe drumurile din Chişinău pot fi observate în aceste zile. Strada Nicolae Dimo din sectorul Râșcani al Chişinăului este plină de gropi greu de evitat. Oameni din preajmă dau vina pe lucrările de mântuială la fiecare cârpire a asfaltului. Astfel, lumea s eplânge că, după o perioadă când n-au putut circula din cauza zăpezii necurățate, acum se confruntă acum cu o altă mare problemă.

„În toate iernile la noi e așa, pentru că nu sunt făcute calitativ, cam așa. Sunt probleme nu doar pe carosabil, dar și pe trotuare avem aceeași situație”.

O imagine similară surprindem şi în alt capăt al oraşului, în sectorul Poșta Veche. Pe strada Doina s-a format un crater imens. Şoferii, chiar şi cei mai experimentaţi, spun că ocolesc cu greu groapa formată acolo.

„Coșmar. Pur și simplu dezastru. Nu găsesc cuvinte”.

„Foarte greu. Una se astupă, iar alta se formează. Foarte multe gropi au apărut după iarnă. Trebuie de făcut ceva. – Ce trebuie de făcut? – drumurile trebuie de făcut”.

Șoferii se mai plâng că starea proastă a drumurilor din capitală le macină nu doar timpul și nervii, dar și banii din buzunare.

„În principiu, lucrările au început încă săptămâna trecută, se defectează suspensia. Cauciucurile se pot tăia dacă nimerești într-o groapă adâncă. Foarte scump te costă”.

„Unele porțiuni sunt foarte problematice. Mi-am stricat două cauciucuri, s-au cramponat”.Pe str, Doina, lângă Cimitir. Este acolo o porțiune veche și e pe bune, plină de gropi. Am nimerit în groapă cu două roți odată și trebuie să le schimb din nou”.

„Sigur că se defectează de la atâtea gropi. Se strică. Chiar acum am cumpărat piese. Trebuie să merg mâine cu mașina la service. Acum am cumpărat piese”.

Autorităţile municipale susţin că o echipă de muncitori a început plombarea unor gropi mai mari cu asfalt rece drumurile cu prioritate, inclusiv drumurile pe care circulă transportul public municipal. Cel puțin asta a declarat pentru Canal 5 șeful Direcției generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, care ne-a spus că lucrările de reabilitare au început încă săptămâna trecută.

VITALIE MIHALACHE, șef Direcției generale mobilitate urbană: „Noi am avut ferestre meteorologice confortabile pentru aplicarea asfaltului rece, dar, masiv, au început de luni pe toată infrastructura rutieră din oraș. Au început pe zonele unde s-au depistat sau s-au constatat, în rezultatul inspectărilor avarii pe zona rutieră. Urmează lucrări pe toate lucrări pe care avem defecte, în special pe cele pe care circulă transportul public”.

Angajatul primăriei nu ne-a putut spune însă câți bani va aloca municipalitatea pentru lucrările de reparație a drumurilor devenite problematice de pe urma topirii zăpezii.

Vitalie Mihalache a dat asigurări că primăria dispune de suficiente resurse și materiale pentru a interveni în lichidarea situațiilor de avarie în infrastructura rutieră municipală, care s-au format în urma intervenirii cu antiderapant, inclusiv a autospecialelor.

Totodată, Mihalache a negat acuzațiilor șoferilor care au spus că gropile au apărut pentru că lucrările de reparație ar fi fost necalitative, iar ieri, la ședința Primăriei, a afirmat că acestea sunt rezultatul insuficienței finanțării domeniului de drumuri.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE