22.7 C
Chișinău

Gofman: Ilan Șor este singurul condamnat în dosarul „Frauda bancară” deoarece a vorbit prea mult

„Ilan Șor a vorbit prea mult”.  Astfel a răspuns în 2021 regretatul ex-șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Mihai Gofman, la întrebarea de ce Șor este unicul deferit justiției în dosarul Furtul Miliardului. Potrivit lui, în 2013, când Ilan Șor avea 22 de ani, cu siguranță nu avea puterea de a influența guvernarea spre a lua unele decizii.Secvențe din acele materiale video au fost făcute publice în cadrul emisiunii PULS. 

MIHAI GOFMAN: A vorbit prea mult. Ca și mine, eu am vorbit prea mult și am fost sancționat. Eu, care primul trebuia să fiu audiat Laundromat, primul trebuia să fiu audiat pe Furtul Miliardului, pe mine nimeni nu mă cheamă. Toți menționează că eu nu sunt credibil. Dar se folosesc de documentele mele din 2013. Ce putea să decidă Ilan Șor la 22 de ani? Cum putea el să influențeze?

Fiind invitat în cadrul emisiunii PULS, avocatul lui Ilan Șor, cel care a participat la acel interogatoriu, a explicat ce a avut în vedere Gofman prin afirmația „a vorbit prea mult”.

AURELIU COLENCO, avocat: Din declarațiile acestea se poate înțelege că Ilan Șor a fost un instrument în mâinile celor care au efectuat acest furt de bani din sistemul bancar. Atunci când el intenționa să ridice unele întrebări în privința  retragerii licențelor și așa mai departe, lui i s-a făcut acest dosar penal care este cusut cu ață albă și fără materiale autentice anexate.

Aceste declarații nu au fost comentate de reprezentanții guvernărilor din acea perioadă.

Amintim că până la această oră, Ilan Șor este singura persoană condamnată în dosarul „Frauda bancară”. Curtea de Apel l-a condamnat în data de 13 aprilie 2023, la 15 ani de închisoare cu aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de 5 miliarde de lei.

Avocații lui au contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE