22.7 C
Chișinău

Ar putea reveni Ilan Șor în R. Moldova? Răspunsul avocatului Aureliu Colenco

Avocații lui Ilan Șor pregătesc unele materiale pentru a organiza revenirea lui Ilan Șor în R. Moldova. Despre asta a relatat apărătorul Aureliu Colenco, în cadrul emisiunii PULS de la Canal 5. Deși a evitat să menționeze despre ce ce acțiuni concrete este vorba, el a dat de înțeles că se lucrează la acest capitol.

AURELIU COLENCO, avocat: Este un secret între avocat și client și eu nu ași dori aceste lucruri să informez, acuma la moment. Dar noi pregătim unele materiale pentru a înainta așa cerințe față de instanțele de judecată.

Însă, în ceea ce privește tentativele oficialilor moldoveni de a obține extrădarea lui Ilan Șor, Colenco a dat de înțeles că acest lucru este irealizabil.

AURELIU COLENCO, avocat: Avocații lui Ilan Șor, atât cei din R. Moldova cât și cei din Israel, noi suntem în conlucrare permanentă, cunosc faptul că Ilan Șor, pe teritoriul R. Moldova nu dispune de o garanție a vieții. Deoarece el pe parcurs poate fi un martor foarte important în privința furtului miliardului. Colegii din Israel cunosc acest lucru, mai mult ca atât, mai mulți demnitari de stat s-au dat cu părerea în privința condamnării și așa mai departe. Deci, nici viața lui, nici drepturile lui ca cetățean nu vor fi respectate.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de Curtea de Apel Chișinău la 15 ani de detenție în dosarul „Frauda Bancară”, el fiind singura persoană recunoscută vinovată până în prezent în această cauză penală.

Avocații politicianului au contestat decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE