18.3 C
Chișinău

Prinși în flagrant delict! Amenzi dure și plăcuțe de înmatriculare ridicate, pentru deversări ilegale de ape uzate

Câțiva agenți economici au fost prinși în flagrant delict, după ce au deversat apele reziduale în rețeaua publică de canalizare. Aceștia au fost prinși și documentați de către responsabilii de la S.A. „Apă-Canal Chișinău”, scrie Deschide.MD.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, acei agenți economici prestează servicii de vidanjare, fără a avea un permis în acest sens.

„Astfel, angajații S.A. „Apă-Canal Chișinău”, doar într-o zi au verificat 11 auto – vidanje, dintre care 3 activau ilegal, deversând ape uzate pe str. Mesager din Chișinău. Pentru neregulile înregistrare persoanele juridice vor achita amenzi contravenționale (de la 120 – la 180 de unități convenționale aplicată persoanei juridice, adică de la 6000 – până la 9000 de lei).

De menționat că, imediat după documentarea acestor deversări neautorizate, unele din persoanele juridice atrase la răspundere au depus actele necesare pentru prestarea serviciilor de vidanjare, conform cadrului normativ în vigoare”, se arată în comunicat.

În primele două cazuri, au fost prinși doi șoferi, angajați ai companiilor private, care nu dețineau actele necesare pentru prestarea serviciilor de vidanjare. În cel de-al treilea caz, este vorba despre deversarea apelor uzate de către șoferul autospecialei, în lipsa permisului în acest sens.

„Pentru a evita deversări neautorizate și eventuale abuzuri din partea unor agenți economici cu rea-intenție, Operatorul va conlucra cu Agenția Națională Transport Auto, în vederea identificării și documentării agenților economici care activează ilegal. Astfel, agenții economici care vor activa fără permis eliberat de ACC riscă amenzi, și/sau ridicarea plăcuțelor de înmatriculare”, ne anunță responsabilii.

Potrivit sursei, în raza mun. Chișinău există 6 puncte de deversare autorizate de către S.A. „Apă-Canal Chișinău”. De asemenea, autoritățile ne îndeamnă să nu apelăm la persoane juridice sau fizice, care prestează servicii ilegale de vidanjare.

Deversari ilegale

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE