18.3 C
Chișinău

Imagini cu impact emoţional: Un pui de căprioară, grav rănit, găsit și salvat de inspectorii de mediu

Un pui de căprioară, grav rănit în regiunea, a fost găsit și salvat de inspectorii de mediu în timpul unor razii nocturne, desfășurate în apropierea satului Zloți, raionul Cimișlia. Cazul a avut loc pe 20 ianuarie curent, comunică Inspectoratul Pentru Protecția Mediului, scrie Unimedia.INFO.

Potrivit responsabililor, căpriorul, de aproximativ 10 luni, a fost grav rănit în regiunea capului.

„Inspectorii au transportat urgent animalul la un specialist veterinar, unde i s-a acordat intervenția medicală necesară pentru a-i salva viața.

În prezent, căpriorul se află sub atenta supraveghere a medicului veterinar, beneficiind de îngrijiri specializate pentru recuperare. Odată ce se va restabili complet, planificăm să-l eliberăm în habitatul său natural, acolo unde poate trăi în armonie cu mediul înconjurător”, comunică instituția.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului atrage atenția asupra gravității braconajului și aduce în prim-plan faptul că vânatul copitatelor este strict interzis pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel de acțiuni ilegale nu numai că pun în pericol viața sălbatică, dar conduc și la pedepsire penală. Este important să ne amintim că respecarea legilor și a mediului înconjurător sunt responsabilități colective. Prin astfel de acțiuni de salvare, suntem martorii puterii umane de a proteja și conserva frumusețea naturală a lumii în care trăim”, menționează reprezentanții IPP.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE