32.2 C
Chișinău

„Este atât de multă zăpadă, încât piloţii nu pot vedea luminile”. Aeroportul din Oslo a fost închis din cauza ninsorilor abundente

Principalul aeroport din Oslo a fost închis miercuri din motive de securitate, în urma căderilor masive de zăpadă în regiunea capitalei Norvegiei, iar alte servicii de transport feroviar şi transport public au suferit, de asemenea, întârzieri severe sau anulări, au precizat operatorii, potrivit Digi24.RO.

Aeroportul din Oslo va rămâne închis cel puţin până la ora 13:30 GMT, dar perioada ar putea fi extinsă. „Este extrem de rar… este atât de multă zăpadă, încât piloţii nu pot vedea luminile de pe sol, aşa că am oprit toate zborurile care vin sau care pleacă. Siguranţa este pe primul loc”, a spus un purtător de cuvânt al operatorului aeroportuar Avinor.

Avinor a precizat că le-a cerut pasagerilor să monitorizeze informaţiile comunicate de companiile lor aeriene pentru a afla informaţii suplimentare. Mersul trenurilor în regiuni din estul Norvegiei a fost, de asemenea, sistat miercuri din cauza condiţiilor meteo, a anunţat într-un comunicat operatorul feroviar Bane Nor.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE