6.6 C
Chișinău

Au impus o adolescentă să cerșească în Rusia. Doi soți din Nisporeni, condamnați la ani grei de închisoare

Doi soți din Nisporeni au fost condamnați la 12 și 13 de închisoare pentru că au impus o adolescentă să cerșească în orașul Oriol din Federația Rusă. Potrivit PCCOCS, tânăra împreună cu inculpații a plecat la muncă în Rusia, în anul 2010. Adolescenta nu avea 18 ani, iar în acest sens, soții au discutat cu mama minorei, care le-a dat pașaportul fiicei și acordul prin procură să călătorească cu ei, în afara R. Moldova, scrie Deschide.MD.

Astfel, fiica și-a lăsat copilul cu mama și a plecat peste hotare cu speranța că va câștiga 200 de dolari promiși de inculpați. Aceștia i-au spus adolescentei că va avea grijă de persoane cu dizabilități. Însă, ajunsă în Federația Rusă, aceasta era impusă să cerșească în rând cu persoana în scaun cu rotile de care avea grijă cu afișul scris în rusă: „Ajutați-mă, pentru pâine”.

În cadrul urmpăririi penale, procurorii PCCOCS au stabilit că adolescenta era presată psihologic și agresată fizic pentru a continua să cerșească, iar toți banii erau oferiți seara inculpaților. Tânăra nu avea de ales pentru că cei doi soți i-au luat pașaportul.

„Adolescenta a împlinit 18 ani și a revenit în R. Moldova, cu ambii inculpați. Potrivit ei, după această primă plecare, au urmat altele două. Astfel, chiar dacă a dat foc pașaportului, ca să prevină alte episoade de cerșetorie, inculpații au revenit cu aceeași promisiune de muncă onorabilă și remunerare îndestulată. În acest scop, aceștia au și participat financiar la perfectarea noului pașaport”, informează PCCOCS.

În 2016, tânăra cu vârsta de 23 de ani a aflat despre faptul că are dreptul să depună plângere împotriva celor doi soți care au nedreptățit-o, pe când era minoră.

Prin urmare, instanța de judecată a dispus nu doar pedepsirea prin închisoare a celor doi soți cu vârste de 57 și 60 de ani, ci și i-a impus să-i achite tinerei suma de 1000 de dolari din remunerarea neonorată.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE