25 C
Chișinău

Mândria țării: Anastasia Nichita a început anul 2024 cu primul loc în clasamentul mondial la categoria de greutate de 57 de kg | VIDEO

Luptătoarea din Republica Moldova Anastasia Nichita a început anul 2024 cu primul loc în clasamentul mondial la categoria de greutate de 57 de kg. Potrivit Federației Internaționale de Lupte, sportiva din țara noastră conduce în ierarhia mondială cu 47 200 de puncte.

Nichita este urmată în clasament de japoneza Tsugumi Sakurai, care a acumulat 45 000 de puncte și de poloneza Anhelina Lysak cu 33 200 de puncte, menționează Ministerul Educației și Cercetării de la noi.

De asemenea, la categoria de greutate de 55 de kilograme, sportiva din Moldova Mariana Draguțan s-a poziționat pe locul trei mondial cu 36 200 de puncte.

Prima medalie cucerită de Anastasia Nichita în acest an a fost la Turneul Internațional de lupte din categoria Ranking Series de la Zagreb, Croația, unde a intrat în posesia distincției de bronz.

Anastasia Nichita a fost desemnată de Ministerul Educației și Cercetării drept cea mai bună sportivă a anului 2023. Totodată, tânăra a devenit prima reprezentantă a Republicii Moldova, calificată la proba de lupte, la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris din acest an.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE